Son Dakika: 4.5 büyüklüğünde deprem oldu! Son Dakika: 4.5 büyüklüğünde deprem oldu!
Gümüşçay’da evlere doğalgaz taşıyacak boruların döşeneceği alana ilk kazma vuruldu.

Gümüşçayda doğalgaz yatırımı kararı alınmasının ardından çalışmalar başladı. Gümüşçay Belediyesi Adnan Pastırmacı öncülüğünde başlatılan doğalgaz yatırım projesi için temel atılış töreni düzenlendi.

Seçim öncesi verdiği doğalgaz sözünü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, “Bugün inşallah Bismillah diyerek
Olmaz-olmaz, gelmez-gelmez diyenleri utandırarak ilk kazmamızı inşallah vuruyoruz. Hayırlı uğurlu olsun hepimize. Bugün tabii tarihi bir gün doğalgaz bizim için çok önemli. Biliyorsunuz durmadan nüfus kaybediyorduk, Biga’ya göç başlamıştı. Artık Gümüşçay’a göç başlayacak. Evlerimiz arsalarımız değerlenmiş olacak. Kat karşılığı müteahhitler inşallah gelecek. Gümüşçay için geriye dönüş başlıyor. Biz ne dedik Gümüşçay Belediyesi ilklerin belediyesi. Bakın şu anda Gümüşçay ilk belde. Doğru mu? Türkiye'de ilk belde, küçük belediyelerde ilk belde. Kepez'de mesela belde fakat Çanakkale'ye yapışmış nüfusu 30 bin Gümüşçay gibi 2000-2500 olan yerlerde Türkiye'de ilki yaşıyoruz. Memleketimize hayırlı olsun. Grup başkanvekilimiz Bülent Turan'ın çok büyük etkisi var. Bugün bu kazma vuruluyorsa onu sayesindedir. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Yine geçen dönemin milletvekili Ayhan Gider’e şuanki vekilimiz Jülide İskenderoğlu’na ve en başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ediyorum, hayırlı uğurlu olsun inşallah.” Dedi.

Aksa Yapım Kontrol Proje Müdürü Murat Doğan, “Öncelikle Gümüşçay Belediyemize hayırlı olsun. Bugün prosedürümüzü yapacağız burada. Ana çalışmalarımız başkanımızın da isteğiyle merkez Belediye binamızın önünden başlayacak olup yaklaşık 1810 kilometre ana şebeke borusu yapacağız. Binaları servis edildiği kutulama işlemlerinden 300-350 bandında yapacağız. Başkanımızın destekleri ile elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bütün Gümüşçay’ımıza hayırlı olsun” dedi.

Cahit Mavili

Editör: Haber Merkezi