Çanakkale'de geçici yasak getirildi! Çanakkale'de geçici yasak getirildi!
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından 2004 yılından bu yana her yıl Ekim ayının Meme Kanseri bilinçlendirme ve farkındalık ayı olarak belirlenmesi dolayısıyla, Özel Biga Can Hastanesi çalışanları kendilerine pembe kurdela takarak meme kanseri hakkında meme kanserine dikkat çekti.

1-31 Ekim Meme Kanseri bilinçlendirme ayı kapsamında Özel Biga Can Hastanesi çalışanları kendi yakalarına pembe kurdela taktı ve vatandaşlara Meme Kanseri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Hastane yetkilileri yaptığı açıklamada, günümüzde tıbbın gelişmesiyle özellikle erken evrede teşhis edilen bir çok rahatsızlığın tedavisinin mümkün olduğunu, Meme Kanseri konusunda da insanları bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak adına hastane personeliyle birlikte böyle bir uygulama gerçekleştirildiğini belirtti.

Meme kanserinde bilinçli olmak, erken tanı ve tedavi için çok önemli olduğunu belirten yetkililer, Özellikle 40 yaş üstü kadınlar mutlaka bir hekim kontrolünden geçmeli. Hastane personelimiz bu konuda bilgi almak isteyen kadınları bilgilendiriyorlar.” dedi.


Bahar Özgül

Editör: Haber Merkezi