64 işçi alımı yapılacak 64 işçi alımı yapılacak
Biga Devlet Hastanesi'nde 'Meme Kanseri Farkındalık Ayı' kapsamında hasta ve hasta yakınlarını bilgilendirmek amacıyla açılan stant büyük ilgi gördü.

Biga Devlet Hastanesi'nde "1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı "kapsamında hasta ve hasta yakınlarını bilgilendirmek amacıyla stant açıldı. Standı ziyaret edenlere meme kanserinin nedenleri, belirtileri, tarama, korunma konularında bilgi verildi. Meme kanserinin tedavisinde erken teşhise vurgu yapan Biga Devlet Hastanesi sağlık görevlileri erken teşhiste önemli olan elle muayenenin nasıl ve ne sıklıkta yapılması gerektiğini de anlattı.

Standı ziyaret edenlere, bilgilendirici broşürlerin yanı sıra meme kanserini simgeleyen pembe kurdele dağıtıldı. Biga Devlet Hastanesi yönetimi 1-31 Ekim tarihlerinde meme kanserinin erken teşhis edilebilmesi için kendi kendine muayene yöntemi anlatıldı.

Standı ziyaret edenlere meme kanseri ile ilgili detaylı bilgi veren Mamografi biriminde görevli hemşire, Eğitim Birimi ve stajyer öğrenciler " Kanser tüm dünyada giderek artan önemli bir sağlık sorunudur.Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanserdir.İstatiksel olarak her 8 kadından birisi meme kanserine yakalanmaktadır.Sıklığının fazla olması nedeniyle 40 yaş üstü bütün kadınlara meme kanseri taraması yapılması önem arz etmektedir.Meme kanseri taraması; her iki memenin mamografisi çekilerek ve gerektiği durumlarda ilave olarak meme ultrasonu ile yapılır.Mamografi, memenin filminin çekilerek, kanserin erken dönemde saptanmasına yardımcı olan bir yöntemdir. Bu yöntem ile, toplumda belirli bir yaşın üstündeki tüm kadınların meme filmi çekilerek, meme kanseri erken safhada yakalanmaya çalışılır. Bu şekilde toplumda, hiçbir şikayeti olmayan kadınlara, mamografi çekilerek meme kanseri taramasının yapıldığı mamografiye, tarama mamografisi denir.
Tarama mamografisi, dünyada en yaygın kullanılan meme kanseri erken tanı yöntemidir. Meme kanserine erken dönemde tanı konması ,tedavinin başarıya ulaşma şansını arttırmakta ve hastanın yaşam süresini uzatmaktadır. Hastanemizde Kanser taramaları KETEM Biriminde ücretsiz olarak yapılmaktadır. Meme Kanseri Taramasında Ulusal Standartları; Kendi Kendine Meme Muayenesi (20 yaş üzeri her ay) Klinik Meme Muayenesi ( 2 yılda bir)
Mamografi ( 40-69 yaş 2 yılda bir) uygulanmaktadır."dedi

"Meme Kanseri Farkındalık Ayı "nedeniyle hastaneye meme kanseriyle ilgili bilgilendirici görseller ve meme kanserinde erken teşhisin öneminin anlatıldığı afişler asıldı.

Yasemin Özdeş

Editör: Haber Merkezi