Yeniçiftlik’te altı köy okulunu buluşturan proje! Yeniçiftlik’te altı köy okulunu buluşturan proje!
Biga Belediye Meclisi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nce Suriye'de yürütülen Barış Pınarı Harekatı'na destek verdi.

Biga Belediye Meclisi, Barış Pınarı Harekatı'na destek için olağanüstü toplandı. Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan başkanlığında Belediye Başkan Yardımcıları Nazım Hikmet Keskiner ve Sıtkı Keçeci, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti İlçe Başkanları ve teşkilatları, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Mahalle Muhtarları, birim müdürleri ve vatandaşların katılımıyla düzenlenen toplantıda, Barış Pınarı Harekatı'na destek verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından düzenlenen olağanüstü toplantıda konuşan Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, " Biga Belediye Meclisimizin Ekim 2019 ayına ait 11 sayılı 1. Olağanüstü toplantısında hep bir aradayız. Göreve geldiğimizden bu yana ilk defa olağanüstü meclis toplantısı yapıyoruz. Ben katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Bugün burada birlik ve beraberliğimizi bir kez daha pekiştirdik. Söz konusu vatan olunca Türk milleti her zaman kenetlenmiştir. Buradaki tablo beni çok mutlu etti. Bölgemizin istikrarı, barış ve refaha karşı en büyük tehdit olan DEAŞ, PKK/PYD/YPG terör örgütlerinin faaliyetlerini sonlandırmak, yurtlarından zulüm, sükut baskı ve katliamla yetinmiş, yüz binlerce Suriyelinin vatanlarına dönüşlerini sağlamak için düzenlenen “Barış Pınarı Harekatı'nda” ülkemizin ve kahraman Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu ve ordumuza muvaffakiyetler dileyerek bu operasyona oy birliği ile destek veriyoruz. Ben öncelikle Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanımıza ve teşkilatına, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanımız ve teşkilatına, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanımıza ve teşkilatına, İyİ Parti İlçe Başkanımız ve teşkilatına, çok kıymetli muhtarlarımıza, ilçemizde bulunan odalarımızın başkanlarına, sivil toplum kuruluşu yöneticilerimize bugün burada birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz meclis toplantımıza katılımlarınızdan dolayı hepinize şükranlarımı sunuyorum. Söz konusu vatan olunca biz Türk milletinin göstermiş olduğu birlik ve beraberliği ilçemizde de göstermenin mutluluğunu yaşıyorum. Tabii ki herkesin siyasi görüşü farklı ama Vatan bizim, Bayrak bizim, Biz tek milletiz. Onun için birlik ve beraberlik içerisinde hem ilçemiz için hem de ülkemiz için birlikte görüşerek birlikte doğru olanı hep birlikte yapacağımıza inanıyorum.” Diye konuştu

Salonun Türk bayraklarıyla donatıldığı toplantıda Başkan Bülent Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

“KAZANAN BİGA OLACAK, KAZANAN BİGALI HEMŞEHRİLERİMİZ OLACAK”

Biga’nın talep ve projelerini iletmek için Ankara’ya gerçekleştirdikleri ziyaret hakkında bilgi veren Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Biz iki gün süren Ankara ziyaretinde bulunduk. İlçemizin Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla ilgili konularını görüştük. Bakanımız sağolsun çok sıcak ve olumlu yaklaşımlarda bulundu. İnşallah tamam dediği projeleri de önümüzdeki günlerde sizlerle ve Bigalı hemşehrilerimizle paylaşacağız. Yine Tarım ve Orman Bakanı yardımcımcılarımız, İçişleri Bakanı yardımcımızla Biga’nın meselelerini görüştük. Sağolsun milletvekillerimiz Biga’yı her zaman ayrı tuttuğunu Ankara’daki ziyaretimizde gösterdiler. İnşallah önümüzdeki süreçte kazanan Biga olacak, kazanan Bigalı hemşehrilerimiz olacak” diye konuştu.

EKİM AYI OTURUM HAKKI MEHMETÇİK VAKFI’NA BAĞIŞLANDI

Gündem dışı olarak söz alan Biga Belediye Başkan Yardımcısı ve AK Parti Grup Sözcüsü Nazım Hikmet Keskiner, takdir toplayan bir teklifte bulundu. Keskiner, “Sayın Başkanım kıymetli hazirun, grubum adına Biga Belediyemiz Meclisinin Ekim 2019 ayına ait olağan toplantısına ait hak ve huzur hakkı bedelinin Mehmetçik Vakfı’na bağış yapılmasını teklif ediyorum” dedi. Başkan Erdoğan’ın meclise sunduğu teklif oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantı, Biga Belediyesi Din Görevlisi Hüsamettin Özdemir tarafından dua ettirilmesi ve Türk bayraklarıyla toplu şekilde çekilen fotoğrafla son buldu.


Mehmet Özdeş






Editör: Haber Merkezi