Ek yerleştirme sonuçları açıklandı Ek yerleştirme sonuçları açıklandı
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga Meslek Yüksekokulundan (MYO) 2019'da mezun olan öğrenciden 29’u Dikey Geçiş Sınavı'nda (DGS) büyük başarıya imza attı. DGS'yi kazanan öğrenciler, elde ettikleri başarı ile kazandıkları üniversitelerde lisans eğitimlerine devam edecek.

ÇOMÜ bünyesinde yer alan Biga MYO’ dan mezun olan öğrenciler DGS’ de başarı göstererek çeşitli üniversitelerin 4 yıllık lisans programlarına dikey geçiş gerçekleştirdi.

EĞİTİM DEVAM EDİYOR
Elde edilen başarının önemine dikkat çeken Biga Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr.Gör. Ertuğrul Bilgücü, "DGS ile çeşitli üniversitelerin lisans programlarına yerleşen mezunlarımızı tebrik ediyorum, yeni eğitim öğretim hayatlarında başarılar dilerim" dedi.

Bilgücü; “1990-1991 eğitim-öğretim döneminde Trakya Üniversitesi bünyesinde öğretime başlayan Meslek Yüksekokulumuz, 1992 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine bağlanmıştır. Misyonu; eğitim kalitesini artırarak, ilgili sektörlerin ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte aranan ara eleman yetiştirmek olan Meslek Yüksekokulumuzdan 6269 öğrenci mezun olmuştur. Mezun öğrencilerimizin önemli bölümü öğrenim gördükleri programları ile ilgili faaliyet gösteren kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşlarının fabrika, atölye, servis, işletme, banka, ofis, departman gibi kısımlarında tekniker, şef, yönetici, araştırmacı gibi unvanlarıyla iş yaşamına katılmışlardır. Belli bir kısmı ise mesleki faaliyet alanlarında kendi işyerlerini kurmuşlardır. Sınırlı bir kısmı Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde astsubay, uzman çavuş veya uzman erbaş unvanlarıyla görev yaparken yaklaşık %7’si ise (435 mezun öğrenci) “ülkemizde ilk defa 2000 yılında uygulanan DGS’de” başarılı olarak bölümleri ile ilgili lisans programlarını kazanmışlardır. Tüm mezun öğrencilerimize lisans öğrenimlerinde ve iş hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

Mehmet Özdeş

Editör: Haber Merkezi