Çanakkale Valiliği Uyardı! Çanakkaleli vatandaşlar dikkat... Çanakkale Valiliği Uyardı! Çanakkaleli vatandaşlar dikkat...
Biga’da ‘‘İmam Hatipler Haftası” kutlandı.

Biga Atatürk Kültür Merkezinde İmam Hatip’lerin, dünü, bugünü ve yarını konuşuldu. Kutlama programına Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Cumhuriyet Başsavcısı Bahri Yalçınöz, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Program Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Şehit İbrahim Ateş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Şeyma Şahin, günün anlam ve önemi belirten bir konuşma yaparak, “1903 ile başlayan bu kutlu serüven 1924-1951 yılları arasında farklı sebeplerle kesintiye uğramış, 1951 yılında yeniden çok kıymetli Emektar hocalarımızdan Mahmut Celalettin Ökten'in, dönemin Milli Eğitim Bakanı Tevfik İleri'nin, Belediye Başkanı merhum Adnan Menderes'in katkıları ile yeniden başlamıştır. Bugün kutlu serüvenin bu samimi yürüyüşün hikayesini büyük bir heyecanla paylaşıyoruz. İmam hatibe olmanın onurundan gururundan çok sorumluluğunu hisseden bir neslin var olmasını arzu ediyoruz. Bugün celali davranışları sergilemek, ona layık görevleri yapmak konusunda bir eserimiz olsun istiyoruz. Bazen bir kişi bir milletin hayatını değiştirecek faaliyet içerisinde bulunabiliyor. Bize lazım olan da tam olarak budur. Bunun da Kur'an ve Sünnet çizgisine sıkı sıkıya bağlı kalmakla gerçekleşeceğine inanıyorum. Bu vesile ile kuruluşundan bu yana kadar İmam Hatip okullarımızın gelişimine emeği geçenlerden ebediyete intikal edenleri rahmetle, hayatta kalanları şükranla yad ediyorum.” Dedi.

Çağlaroğlu’nun konuşmasının ardından öğrenciler şiirler ve kompozisyon okudu geçmişten günümüze imam hatip okullarının durumunu anlatan video izlendi.

Cahit Mavili

Editör: Haber Merkezi