Yüzbaşı’dan Başkan Şen’e hayırlı olsun ziyareti Yüzbaşı’dan Başkan Şen’e hayırlı olsun ziyareti
Biga Ziraat Odası Başkanı M. Güray Ergün, beraberinde 7 Ziraat Odası Başkanı Çanakkale Valisi Orhan Tavlıyı ziyaret etti.

Aralarında Biga Ziraat Odası Başkanı M. Güray Ergün’ün de yer aldığı 7 İlçe Ziraat Odası Başkanından oluşan heyet Çanakkale Valisi Orhan Tavlı’yı makamında ziyaret etti.

Ziyarete; Çanakkale Merkez Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya, Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, Lapseki Ziraat Odası Başkanı İsmail Sevim, Biga Ziraat Odası Başkanı Giray Ergün, Eceabat Ziraat Odası Başkanı Özay Kuzu, Yenice Ziraat Odası Başkanı Fahrettin Özcan, Çan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şahin, Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Mutlu Yaşar ve Ezine Ziraat Odası Genel Sekreteri Hamza Turhan ve Çanakkale Merkez Ziraat Odası Meclis Başkanı Necmi Mutlu katıldı.

İlçe Ziraat Odası Başkanları, sorumlu oldukları Ziraat Odası’nın faaliyetleri ve projeleri hakkında Vali Tavlı'ya bilgi verdi.

Ziyarette, 18 Mart 2022'de hizmete girecek 1915 Çanakkale Köprüsü’nün istihdam, tarım, turizm, çevreci sanayi, ihracat, lojistik üst, sağlık alanına yapacağı katkıların yanı sıra Çanakkale’nin milli hasılasında en büyük pay sahibi olan tarım ve hayvancılık sektörünü ileri bir aşamaya taşıyarak Çanakkale istihdamına büyük bir katkı sağlayacak olan Çevreci Proje Çanakkale Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin Çanakkale’nin ekonomik gelişmişliğine sağlayacağı katkıları üzerinde duruldu.

Ziraat odaları başkanları tarım ve hayvancılık sektörüne verdiği desteklerden dolayı Vali Orhan TAVLI’ya teşekkür ederek Çanakkale’nin bereketli topraklarında yetişen ürünlerinden takdim ettiler.

Yapılan görüşmelerin ardından Vali Orhan TAVLI, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.

Mehmet Özdeş

Editör: Haber Merkezi