"TÜİK Çocuk" portalı güncellendi... "TÜİK Çocuk" portalı güncellendi...
Cumhuriyetin ilanının 96’ncı yılı dolayısıyla tüm ülkede olduğu gibi Karabiga’da da çeşitli kutlamalar yapıldı.

Karabiga'da Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri coşkulu bir şekilde gerçekleşti. 28 Ekim Pazartesi günü, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan törenler, 29 Ekim Salı günü gün boyu sürdü. 29 Ekim’e yakışır bir tören gerçekleştirmek için kapalı düğün salonuna geçildi. Tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

ŞİİRLER OKUNDU, ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi günün anlam ve önemini belirten konuşmasını
Yaptı. Elbi, “Bundan 96 yıl önce Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olan Cumhuriyet’imizi Birlik ve Beraberlik içinde korumanın azim ve kararlılığı içinde görevimizin başında olduğumuzu öncelikle İfade etmek istiyorum.

Geçmişten günümüze her türlü terör ve fitne odaklarına karşı bir bütün olarak savunduğumuz Türkiye Cumhuriyet’i “Tek Vatan,Tek Bayrak,Tek Devlet” olarak ilelebet var olacaktır. İrlik ve beraberliğimizi bozacak hiçbir güç yoktur. Bizlere düşen görev, ulusal kimliğimizi pekiştirerek, öz değerlerimizi korumamız, zenginleştirmemiz ve gelecek kuşaklara aktarmamızdır.

Cumhuriyet’imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere aziz şehit ve gazilerimizi minnetle anıyor, Cumhuriyet Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum.” İfadelerini kullandı.

Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu, gösteriler sunuldu. Koreografi ile devam eden programda ödül törenine geçildi.

CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU AKŞAM DA SÜRDÜ

Karabiga’daki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Çarşı Meydanı’ndan başlayan ‘Fener alayı’ ile devam etti. Yoğun ilgi gösterilen yürüyüş vatandaşların elindeki Türk bayrakları, meşaleler, halkın hep birlikte taşıdığı dev Türk bayrağı ve marşlar eşliğinde son buldu.

Yasemin Özdeş

Editör: Haber Merkezi