Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile görüştü Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile görüştü
Cumhuriyet Halk Partisi Biga İlçe Başkanlığı’nda Osman Öztürk, ilçe başkanlığı için adaylığını açıkladı.

Biga Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Osman Öztürk, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Biga İlçe Binası’nda düzenlediği basın toplantısıyla ilçe başkanlığına adaylığını açıkladı. Basın toplantısı öncesi CHP mevcut İlçe Başkanı Atilla Diren hayırlı olsun dileğinde bulundu.

Öztürk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Geçmiş dönemlerde İlçe Başkanlığı görevini yerine getirmiş tüm ilçe başkanları ile birlikte bütün parti emekçilerine saygılar sunuyorum. Öncelikle şahsımı sizlere kısaca tanıtmak isterim. Ben Osman Öztürk. 31.08.1984 Biga doğumluyum. İlk orta ve lise eğitimlerimi Biga da yapıp İzmir Ege üniversitesi Ziraat ve Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Mühendisliği olmak üzere iki ayrı şehirde üniversite okudum. Şu an da Biga da eğitim konaklama ziraat ve hayvancılık alanlarında hizmet veren bir işletmelerim mevcuttur.
Burada toplanma nedenimize gelirsek ; öncelikle lise yıllarında tanıştığımız ve o gün bu gündür cebimizde ve yüreğimizde gururla kimliğini taşıdığımız Cumhuriyet Halk Partisin e daha iyi ve daha aktif hizmet edebilmek için bu kurultay sürecinde , Cumhuriyet Halk Partisinden İlçe Başkanlığına adayım. Peki neden aday olduk noktasına gelirsek yeni bir siyasi kültür olarak katılımcı demokrasiyi yerleştirerek,GÜÇLÜ ÖRGÜT ORTAK KARAR anlayışı ile dayanışarak yönetme yaklaşımı,partinin her hücresi ile birlikte karar alma ve uygulama mekanizmaları yerleştirmek kastı ile aday olduk.Ve ilçe başkanlığına aday olan Osman ÖZTÜRK sadece bu anlayışın somut bir yansımasıdır.Osman ÖZTÜRK sadece isim olarak bir adaydır asıl aday olan bir fikir ve bir ilke kapsamında programlı örgütsel ayağa kalkmanın bilinci ve mücadelesidir.Esas itibarla şahıslar üstü örgütsel mücadele geleneğini yeniden hatırlatmak ve pratikte yaşatmak niyetiyle aday olduk.Bu meselenin pratiği de şudur ki ; partiyi sadece 15 asil 15 yedek üye ile değil 1750 üye ile birlikte yönetme iradesi ve çabasıdır. Cumhuriyet Halk Partisini öncelikle tekrar Biga da sonra da tüm Türkiye de özlediği güzel günlere ulaştırmak, Cumhuriyet Halk Partisini Türkiye' de tek başına iktidar yapmak uğrunda Bütün gençliğimizi ve enerjimizi, harcamak İçin adayız.
Son olarak da bu demokrasi şöleninde bizlere bu açıklamayı yapma konusunda yardımcı olan ilçe başkanımız Atilla Diren’e ve yönetim kuruluna,katılımlarınızdan ve desteklerinizden ötürü sizlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.GÜÇLÜ ÖRGÜT kültürünü yerleşik hale getirme irademizi açıkça belirterek sayın İmamoğlu’nun da söylediği gibi “yolumuz uzun, heyecanımız yüksek, gençliğimiz var” teşekkür ederiz.”

Açıklamasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Biga İlçe Başkanlığı’na aday Osman Öztürk’e; Aldığımız duyumlara göre İsmail Işık’a muhalif olduğunuzu duyuyoruz. Bunun aslı nedir? Ayrıca İlçe Başkanı seçilirseniz bundan sonraki seçim dönemlerinde vekil, belediye başkan ve diğer adaylıklarda nasıl yol izleyeceksiniz. Ve partiye ne vaat ediyorsunuz? gibi basından sorular yöneltildi.

Öztürk’ün sorulara verdiği cevap ise şöyle oldu;

“Biz bu partiye muhalefet kavramını kaldırmak için geliyoruz. Çünkü Parti'nin içinde iktidar olmazsa ki muhalefet olsun. Biz dediğimiz gibi bu partiyi seçildiğimiz takdirde ben ve yönetim kurulu değil hep beraber yöneteceğimiz için bir iktidar olmayacak, bir iktidar olmayınca da kimseye muhalefet olamayacağız. Bu isimler üstünden gitmeyeceğimizi tekrar beyan etmiştik. Bunun adı Sayın İsmail Işık olur ,Ahmet olur, Mehmet olur ama biz iktidarı kaldırdığımız takdirde bizden sonra bu fikir yerleşirse bu partide artık sadece mücadele adı kalır. Ne iktidar adı kalır, ne de muhalefet adı kalır. 2 soruya gelince, biz bu ülkenin temelleri Laik Cumhuriyet, Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük temellerinden biri de demokrasidir. Bu parti Cumhuriyet, Laiklik ve Demokrasi temelleri üstüne kurulmuştur. Biz bu parti içerisinde Biga içerisinde yapılacak olan bütün ilçe seçimleri, il kongreleri, milletvekili ve genel seçimler dahil her şey için elimizden gelen demokratik yöntemlerin hepsini uygulama taraftarıyız. Bunun adına ön seçim deyin, temayül yoklaması deyin sma bunun yapılması için elimizden geleni yapacağız ve her şey için her şeyin yolu sandıktır. Her şeyin yolu seçimdir, her şeyin yolu demokrasidir.”

Cahit Mavili

Editör: Haber Merkezi