Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda  "Mustafa Kemal Yolu" projesi... Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda  "Mustafa Kemal Yolu" projesi...
Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2019-2020 eğitim-öğretim yılında STEM, İnovasyon, Robotik ve Kodlama konusunda yapılacak olan çalışmaların planlandığı çalıştay gerçekleştirildi.

Şehit İbrahim Ateş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans salonunda başlayan çalıştay’da açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında Biga'da STEM, İnovasyon, Robotik Kodlama faaliyetlerine yön verecek fikirlerin ortaya çıkacağını belirterek, katılan herkese teşekkürlerini iletti.

Şube Müdürü Yusuf Yalçın, Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde 30 öğretmenin katıldığı çalıştay’da ilçede yürütülmekte olan STEM, İnovasyon, Robotik Kodlama faaliyetlerine yön verecek başarılı çalışmalar incelendi.

2019-2020 eğitim öğretim döneminde 21. Yüzyıl eğitim becerileri, Eğitim 4.0, algoritmik düşünme, 3 Boyutlu tasarım ve üretim, blok tabanlı kodlama, mobil kodlama, sensör teknolojileri, robotik kodlama ve çocuklar için yapay zeka başlıklarında ilçede gerçekleştirilecek eğitim faaliyetlerinin planlama çalışmaları yapıldı Çalıştay sonunda Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise grupları sunumlarını yaparak birlikte hatıra fotoğrafı çektiler.

Yasemin Özdeş

Editör: Haber Merkezi