Art arda depremler! Bu sefer 4.4 Art arda depremler! Bu sefer 4.4
Vali Orhan TAVLI, Apollon Smintheion Kazı heyeti Başkanı Prof. Dr. Coşkun Özgünel, Assos Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Nurettin Arslan, Troya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Rüstem Arslan, Gelibolu Yarımadası Arkeolojik Yüzey Araştırması Başkanı Prof. Dr. Zeynep Koçel Erdem, Eceabat Sestos Antik Kenti Yüzey Araştırmacısı Başkanı Prof. Reyhan Körpe, Parion kazı heyeti başkanı yardımcısı Dr. Öğretim Görevlisi Kasım Boyerçin ve Maydos kazı heyeti başkanı yardımcısı Dr. Öğretim Görevlisi Devrim Sazcı ile bir araya geldi.

Çanakkale Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Ergun Çağman Esirgemez’in da bulunduğu görüşmede Vali Orhan TAVLI, kazı heyeti başkanları ile bir süre görüşerek sohbet etti.

Kazı heyeti başkanları Vali Orhan TAVLI’ya, devam eden kazı alanlarıyla ilgili bilgi vererek desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

Ziyarette kazı başkanları ile önemli Turizm Destinasyonları olan Apollon Smintheion, Assos, Troya, Maydos, Sestos, Parion Antik Kentleri ile Troya Müzesi’nin uluslararası alanda tanıtımlarının daha etkin yapılarak, bölge turizminin gelişmesine yapacağı etkileri ile Çanakkale’ye yapılan turizm yatırımları ve çalışmalar ile ilimiz tarihi değerlerinin daha iyi korunmasında izlenecek yöntemler ve Çanakkale’nin turizm potansiyeli ele alındı.

Görüşmelerin ardından Vali Orhan TAVLI, Çanakkale’deki arkeolojik kazı heyeti başkanlarına kazı çalışmalarında başarılar diledi.

Editör: Haber Merkezi