Biga’da bir vatandaş çatıdan düştü! Biga’da bir vatandaş çatıdan düştü!
“Daha Yeşil Bir Türkiye İçin” sloganıyla ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak, çıkan orman yangınları neticesinde zarar gören alanları yeniden ağaçlandırmak ve toplumun çevre konusundaki farkındalığını artırmak amacıyla 11.11.2019 tarihinde saat 11.11 de başlayıp 3 saat sürede 81 ilimizde 11 Milyon Fidanın toprakla buluşturulacağı Fidan Dikim Etkinliğiyle ilgili Çanakkale’de yapılacaklar ve 2019 Yılı Yangın Değerlendirme Toplantısı Vali Orhan TAVLI başkanlığında yapıldı.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı – İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, kurum müdürleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda;

Orman Bölge Müdürü Enver Demirci 11 Milyon Fidan Dikim Etkinliği ve 2019 Yılı Orman Yangınları Değerlendirilmesi hakkında bir sunum yapıldı.

Çanakkale ilimizde 11.11.2019 tarihinde 41 ayrı bölgede 205.000 adet fidan dikimi gerçekleştirilip, dikim etkinliğine il merkezinden katılım sağlayacak kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlarımız için ağaçlandırma sahası belirlenmesi ve fidanların toprakla buluşturulması konuları görüşüldü.

Çanakkale’ye yakışır bir şekilde tüm kamu kurumlarımız, STK'larımız, üniversitemiz, vatandaşlarımızla birlikte bu fidan dikimi kampanyasının en güzel şekilde gerçekleştireceğini ifade eden Vali Orhan TAVLI, “Daha Yeşil Bir Çanakkale” için bütün vatandaşlarımızı fidan dikim etkinliğine davet ediyorum dedi.

Toplantı, orman yangınları konusunda vatandaşlarımızı bilgilendirmek ve gerekli tedbirlerin alınması konusunda Orman Bölge Müdürlüğü ile birlikte diğer kamu kurum ve kuruluşlarının görüş ve önerileri ile son buldu.

Editör: Haber Merkezi