Çanakkale'de Çöl Tozu Taşınımı Etkisi Devam Ediyor: "Araçlar Çamura Bulandı" Çanakkale'de Çöl Tozu Taşınımı Etkisi Devam Ediyor: "Araçlar Çamura Bulandı"
Biga Devlet Hastanesi’nde titizlik ve gayretle kesintisiz yürütülen Diyabet Okulu eğitim ve farkındalık artırma çalışması 1. yılına girdi.

İlçedeki tüm diyabetlilere ulaşarak diyabet farkındalığını arttırmak, hastalıkla yaşamayı öğrenmek ve diyabetin erken ve geç komplikasyonlarını önlemek amacıyla 2018’den bu yana diyabetle mücadelesini kararlılıkla sürdüren Biga Devlet Hastanesi, Diyabet Okulu Ekim ayı mezunlarını verdi. Diyabet Hemşiresi Nihal ALICI’nın koordine ettiği eğitimlerin sonuncusu Biga Devlet Hastanesi konferans salonunda 10 diyabetlinin katılımıyla gerçekleşti. Diyabetli ve yakınlarının ilgi gösterdiği eğitimde Başhekim Yardımcısı Dr. Erhan BÜYÜK, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nursel YILMAZTÜRK ve Diyabet Hemşiresi Nihal ALICI tarafından Ekim ayı kursiyerlerine diplomaları verildi.

Diyabetle yaşam, ilaç ve insülin tedavisi, tedavide son teknolojik gelişmeler, gizli şeker, komplikasyonlara karşı alınacak önlemler, beslenme, ayak sağlığı, göz ve kalp sağlığı, ağız ve diş sağlığının korunması gibi pek çok konuda bilgiler verildi. 1 yıldır devam eden ve gelenekselleşen Diyabet Okulu eğitimlerinin önümüzdeki günlerde yeni gruplarla devam edeceğini açıklayan Diyabet Hemşiresi Nihal ALICI, tüm diyabetlileri Diyabet Okuluna katılmaya davet etti.

Mehmet Özdeş

Editör: Haber Merkezi