Çanakkale Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını yaptı Çanakkale Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını yaptı
Kadın istihdamına önem veren Belediye Başkanı Ahmet Elbi ile eşi Hatice Elbi, Karabiga’da Aşçılık kursunu ziyaret ederek kursiyerlerin talep ve önerilerini dinledi. Usta öğretici eşliğinde aşçılık eğitimi alan kursiyerler daha düne kadar evde oturduklarını, zamanlarının büyük bir kısmını boşa geçirdiklerini belirttiler. Aşçı adayları, Karabiga Belediyesi’nin öncülüğünde açılan bu kursa geldikleri için büyük mutluluk duyduklarını belirterek, kendilerine bu imkanı sunan başta belediye başkanı Ahmet Elbi’ye ve projede emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

BAŞKAN ELBİ “BELEDİYECİLİĞİ FARKLI PENCEREDEN BAKIYORUZ”

Göreve geldiği günden bugüne belediyeciliğe farklı pencereden baktığını ifade eden Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi aşçı adayları kursu ziyaretinde yaptığı konuşmasında; bayanların da sosyal-kültürel anlamda kendilerini geliştirmeleri ve boş zamanlarını değerlendirmelerini hedeflediklerini ifade etti.Başkan Elbi’’Yeniliklere her zaman açık bir belediyeyiz.Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda beldemizde çeşitli mesleki kursların açılmasında ilgi kurumlar ile işbirliği içerisinde olmaya devam edeceğiz.Kurs bitiminde belgesini alan kursiyerlerimiz aynı zamanda kendilerine ait işletme açma hakkına sahip olacaklar.Bayan elinin değdiği her iş daha güzel oluyor. Belediye olarak açılan mesleki eğitim kurslarına imkanlar ölçüsünde her zaman destek olduk ve olmaya devam edeceğiz. Biliyoruz ki günümüzde belediyecilik yol, su, kanalizasyon cevre düzenleme çalışmalarından ibaret değil. Bu hizmetler her belediyenin yapması gereken aslı görevlerdir. Bizler sosyal belediyeciliğin gerekliliğini yerine getirmeye devam edeceğiz. Bu projede emeği gecen herkese teşekkür ediyorum. Kursumuzun hayırları vesile olmasını temenni eder kursiyerlerimize başarılar dilerim’’dedi.

Kursiyerlerle tek tek sohbet eden Başkan Elbi son olarak taleplerinin en kısa zamanda yerine getirileceğini söyledi.

Mehmet Özdeş

Editör: Haber Merkezi