Yaralı halde bulunan leylek, tedavi altına alındı Yaralı halde bulunan leylek, tedavi altına alındı
Davet üzerine gerçekleştirilen ziyarete Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, AK Parti Biga İlçe Başkanı Ahmet Şahin, İl Genel Meclis Üyeleri Bülent Korkmaz ve Saim Yılmaz ile Parti temsilcileri ve dernek üyeleri katıldı.

Ziyarette ilk önce Pomak Kültür Evi ziyaret edilerek tesis hakkında bilgiler aktarıldı. Işıkeli Pomak Kültür Evi ile Kültürel tanıtımı yanında Biga’ya Eko turizme katkı sağlayacak diğer projeler olan Nilüfer Gölü ve Bahçeli Mehmet Çavuş dernekleriyle birlikte Biga’nın yöresel ürünlerinin tanıtımına katkı sağlayacak.

Biga Pomaklar Derneği Başkanı İrfan Çınar, “Köyümüz her geçen gün Eko turizme hizmet etmek için hızla düzenlemelere devam etmekte, gelecekte bölgenin örnek köyü olma yolunda hızla ilerlemektedir. Gelecek yabancı turistlere Paket turizmi ile çok önemli hizmetler verecek olan Işıkeli Köyü ve Pomak Kültür Evi tesislerimiz Biga’nın gözde ziyaret edilen yerleri olması için çalışmalarımız devam edecektir.” Dedi.

Daha Sonra Işıkeli Köyü Muhtarı Emin Aktaş’ın başlatmış olduğu “Seninde bir dikili ağacın olsun” projesi gereği ağaç dikimi töreni yapıldı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ve Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan adına ağaç dikimi gerçekleşti.

Cahit mavili

Editör: Haber Merkezi