CHP'den parti aleyhine çalışan üyelere ihraç CHP'den parti aleyhine çalışan üyelere ihraç
Biga’da mevcut İlçe Başkanı Atilla Diren, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Biga İlçe Binası’nda düzenlediği basın toplantısıyla ilçe başkanlığına adaylığını açıkladı.
CHP Biga İlçe Başkanı Atilla Diren, partisinin 14 Aralık-27 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek ilçe kongresinde yeniden ilçe başkanlığına aday olduğunu gerçekleştirdiği bir açıklamayla duyurdu. Diren yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucu partisi olan, üyesi olmaktan onur ve gurur duyduğumuz Cumhuriyet Halk Partisinin birbirinden değerli üyeleri, hepiniz İlçe Başkanlığı adaylık açıklamama hoş geldiniz… Babamın elinden tutarak kapısından girdiğim partimizde, bugün 38. yılımı yaşıyorum. Bu onuru ve gururu 18 aydan bu yana yürüttüğüm İlçe Başkanlığı ile taçlandırdığıma inanıyorum. Bizler Partimizde hiçbir kademe gözetmeksizin verilen her görevi layıkı ile yürütmeye adayız. Bugün burada ekibim ile ilçe kongresi için başkan adaylığımı açıklıyor olmamın verdiği heyecanı ve gururu yaşıyorum. Hepinizin bildiği gibi, dönemin ilçe başkanlığı görevini yürüten, Çanakkale Milletvekilimiz sayın Özgür Ceylan’ın, milletvekilliği adaylığını açıklamasından sonra, yönetimde ki arkadaşlarımızın ortak kararıyla bu onurlu görevi tarafımın yürütmesi yönünde karar alındı. O tarihten bu yana geçen 18 aylık görev süremde elimizi taşın altına koyarak partimiz ve Biga’ mız için en iyi mücadeleyi vermeye çalıştık. Ancak hiçbir zaman Cumhuriyetimizin ve Partimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün ilkelerinden ve izinden ayrılmadan çalıştık. Uğruna baş koyduğumuz davamızın gereklerini yerine getirerek Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıktık ve çıkmaya devam edeceğiz.
Geçmişe asla ve asla takılı kalmayacağız, geçmişin bize kattığı tecrübeleri sırtlayıp geleceğe ve gelecek nesillere koşacağız. Tüm çabamız Biga’ mızın hak ettiği altın çağını yaşadığı günlere geri dönmesi ve ülkemizin 17 yıllık zulüm iktidarından kurtarıp; çağdaş,sosyal demokrat ve gelişmiş ülkelere örnek olacak bir Türkiye Cumhuriyeti temellerini güçlendirmek olacak, bunun farkındayız veçok iyi biliyoruz. Tabanı güçlü oluşumlar yaratırsak tavanı güçlü hale getiririz. Hepimizin bildiği ve tüm ülkede örnek gösterilen bir belediyecilik anlayışıyla, Biga altın çağını yaşadı. Hedefimiz, halkla yönetilen, sosyal demokrasiyi sonuna kadar yaşayan Biga Belediyesini, Biga halkına geri vermek olacak.
Hepinizin öngörebileceği gibi, tarafınızca oluşturulmayan yönetimlerde, çalışmak ve ortaya bir şeyler koyabilmek kolay değildir. Ancak biz, handikapları gözetmeksizin, devir aldığımız başkanlığı, tüm yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte koordineli şekilde çalışarak vatandaşlarımıza ulaşmayı ve onların sorunlarını en aza indirecek şekilde çalışmaya çaba harcadık. Yeni kuracağımız yönetimde birlikte genç,dinamik,ve enerjik arkadaşlar ile tecrübenin önderliğinde Bigamızın ve partimizin hizmetindeyiz.
Aynı şekilde İl Başkanımız başta olmak üzere, tüm ilçe ve belde yönetim kurullarıyla organize olup, partimizin gereklerini zamanında ve yerinde ortaya koyduğumuza inanıyoruz.
Değerli arkadaşlarım, biliyorsunuz ki; CHP ve İyi parti ittifakını bizlerde ilçemizde örnek bir şekilde ortaya koyduk. İyi parti ilçe başkanımız ve yönetim kurullarıyla en iyi şekilde çalıştığımıza inancım tam. Ancak 31 Mart Yerel ve Mahalli seçimler sonucunda, kimsenin tahmin etmediği ve ön göremeyeceği şekilde seçimleri kaybettik ve derin üzüntü yaşadık .Bu üzüntü dönemini geride bırakıp, önümüze bakmak durumundayız. 4 yıl boyunca, en doğru şekilde çalışarak, geçmiş dönemde yapılan hataları ve yanlışları iyi gözlemleyerek, tekrar yerel seçimlere çalışacağız ve Biga’ yı hak ettiği günlere hep birlikte yeniden taşıyacağız.
Ülkemizinyegane değerli, iktidar sahipleri tarafından alaşağı edilmiş durumda.Birlikte;tek yumruk olarak önümüze bakmamız gerekiyor. Kendi içimizdeki kavgaları bitirip, kol kola girerek önümüzdeki tüm engelleri aşmalıyız. Tartışmalarımızın tamamını kendi içimizde konuşarak çözüme kavuşturmak ve vatandaşlarımıza güven vermek, hepimizin başlıca görevidir. Bu bir seçimdir. Seçimden ötesi değildir. Kim seçilirse seçilsin yine kol kola, hep birlikte bu amaç uğrunda yürümeliyiz. Yeniden ayağa kalkma zamanıdır.
Bunları sağladığımız takdirde başarının kaçınılmaz olacağı konusunda eminim ki sizlerle de hem fikiriz. Bu düşüncelerle birlikte önümüzde ilçe kongreleri sürecinde Cumhuriyet Halk Partisi Biga İlçe Başkanı adaylığımı sizlerin huzurunda açıklamaktan gurur duyuyorum.
Ne olursa olsun, şunu asla unutmamalıyız ve değerini bilmeliyiz.
Bizler; yani, Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri, 96 yıllık Ulu çınarın gölgesinde yaşayanlar, şartlar ve koşullar ne olursa olsun, kanımızın son damlasına kadar mücadele edecek ve bu yoldan asla geri dönmeyeceğiz. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi.” Sözlerine yer verdi.
Mehmet Özdeş

Editör: Haber Merkezi