Kayhan ailesinin acı günü Kayhan ailesinin acı günü
Bu yıl ‘ATA'ya Saygı Turu’ adlı etkinlik için Pegai Bisiklet Platformu üyeleri, Biga’dan Ankara'ya pedal çevirmeye başladı. Bisikletçiler, Biga'dan Ankara'ya kadar pedal çevirerek, 10 Kasım'da Anıtkabir'deki törenlere katılacak. Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan tur öncesi bisiklet sevdalıları ile kahvaltıda bir araya gelerek Belediye Meydanı’nın dan hareket eden bisikletçileri Ankara'ya uğurladı. Törenle Anıtkabir'e uğurlanan bisiklet tutkunlarına, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün huzuruna ulaştırmaları için Şehitlerden alınan toprak
teslim edildi.

Biga Pegai Bisiklet Platformu Başkanı Aydın Çakır, " Şehitlerimizden aldığımız toprakları Anıtkabir’e Atamızın yolundan ayrılmadan götürme mücadelesindeyiz. Turumuzun ana mimari bu turu geçen yıl gerçekleştiren ÇABİP Çanakkale Bisiklet Platformu üyeleridir. Kendilerini yolculukları sırasında belediyemiz meydanından uğurlayarak değerli fikir ve düşüncelerini paylaşma fırsatımız da olmuştur. Bizlerin bu turdaki amacı Ankara'ya gitmek değildir. Şehitlerimizi yücelterek yol boyunca şehitler diyarımızın anlam ve önemini bisikletçi dostlara ve halka anlatabilmek, onlara birliktelik içerisinde olup paylaşıma açık bir kitle ile dostluğumuzu pekiştirmek olacaktır." diye konuştu.

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ise, “Şehitlerimizin topraklarıyla Ankara'ya Ata'mızın huzuruna pedal çevirerek yola çıkan Pegai Bisiklet Platformu üyeleriyle kahvaltıda buluştuk. Ardından Başkan Yardımcılarımız Nazım Hikmet Keskiner ve Sıtkı Keçeci ile birlikte Belediye Meydanı’nın dan hareket eden bisikletçileri Ankara'ya uğurladık. Anıtkabir’e kadar pedal çevirecek Pegai Bisiklet Platformu üyelerine, gidecekleri uzun yolda kolaylık ve kazasız bir yolculuk diliyorum” dedi.

YASEMİN ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi