Bakanı Şimşek, yatırımcıların Türkiye'ye... Bakanı Şimşek, yatırımcıların Türkiye'ye...



Dünya E-Ticaret Forumu-World EF Etkinlik Müdürü Ali Cevat Ünsal, Biga’nın e-ticaret potansiyelinin çok yüksek olduğuna dikkat çekerek, “Şehirlerimizin e-ticaret’teki potansiyellerini e-ihracat’a aktarmak istiyoruz. Bugün sadece Amerika ve İngiltere’nin toplam e-ticaret büyüklükleri biri 210 milyar dolar, diğeri 564 milyar dolar. Sadece ABD ve İngiltere pazarlarına bile odaklanıldığında ciddi anlamda bir e-ihracat potansiyelinden bahsediyoruz. Biga’nın imalatçıları sadece bu iki pazarı e-ihracat ile doyurmaya kalksalar ve sadece Amazon’a bile tedarik yapsalar, bu ihtiyaca bölgenin tüm imalat kapasitesini artırarak ancak cevap verilebilir” dedi.

E-ihracat ile globalde ürün ihtiyacına cevap vermek için lokalizasyonun çok önemli olduğunu vurgulayan Ünsal, “Bu lokalizasyonu da ödeme sistemlerinde, ürünlerin çevirisinde, yurtdışında şirket kurma konularında ve dijital pazarlamada lokalizasyonu yapmak gerekiyor. Eğer oyunu doğru kurarsak ortalama 80 dolarlık bir sepet ortalamasıyla günlük 500 paket çıkışla 2 yıl içerisinde senede 14.4 milyar dolarlık bir ciro yapmak mümkün. Biz bunun mümkün olduğunu göstermek üzere Biga’ya geldik” diye konuştu.

T-Soft E-Ticaret Çözümleri CEO’su Ömer Arıkan, “Ürünlerimizin her birindeki kalite, yurtdışındaki müşterinin bu ürünleri tercih etmesi için büyük bir farklılık oluşturuyor. Yol kenarlarında 10 TL’ye satılmaya çalışılan ürünlerin bir üst kalitede olanlarını, e-ihracat ile global pazar yerleri üzerinden ya da kendi internet sayfalarımız üzerinden perakende olarak 100 dolar gibi bir fiyata satmak mümkün” şeklinde konuştu.

Inter Patent şirketinin kurucusu Tolga Duman ve Keynes Danışmanlık’tan Ahmet Emre Bükcü’nün de bir sunum yaptığı konferansta e-ihracat, online ödeme sistemleri, e-ihracat yazılım teknolijileri, e-ihracat lojistiğinin önemli detayları, e-ihracat ile ilgili temel bilgiler ve global pazarlara giriş, e-ihracatta doğru pazarı bulmak, lokalizasyon, e-ihracat’ta dijital pazarlama, global pazaryerlerine satış, pazaryeri araştırması gibi birçok önemli ve güncel konularda bilgi verildi.

E- İhracata ilişkin soru- cevap bölümüyle devam eden etkinliğe ilgi son derece yoğundu.

Editör: Haber Merkezi