Çanakkale'de Hastanede Tedavi Gören Çocuklara "23 Nisan" Sürprizi Çanakkale'de Hastanede Tedavi Gören Çocuklara "23 Nisan" Sürprizi
Ziyarette, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı S.Kaya Üzen,Çanakkale Tarım ve Orman il Müdürü Erdem Karadağ,Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdullah Güç, Çanakkale Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Cahit Toprakkarıştıran, Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Ferhan Savran, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Başkan Yardımcısı Gökhan Uysal, Yönetim Kurulu Üyeleri Birol Çetin, Ruhi Badem, Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Salamon Halyo, Genel Sekreter Sevcan Elver yer aldı.

SİNCAN HAYVANCILIK BÖLGESİ ZİYARETİ

Diyarbakır’dan Ankara’ya gelen heyet Sincan Hayvancılık Bölgesini ziyaret etti. Ziyarette heyeti, Doğal Besi Toplu İşyeri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Birol Mermer karşıladı. Ankara'nın merkez ilçelerinden biri olmasının yanı sıra tarım ve hayvancılıkta da aktif rol alan Sincan'da bir araya gelen besicilerin yatırımı olan Doğal Besi Toplu İşyeri Kooperatifi’nin 1.200 dekar alan üzerine 50 bin başlık Sincan hayvancılık bölgesi gezildi. Modern işletmelerin bulunduğu bölgede hayvan gübreleri de tamamen otomatik sistemlerle işletmelerden toplanıp, değerlendiriliyor. Kooperatifin hedefi ise toplanan gübrelerden biyogaz elde etmek.

Heyete, öncelikle ayrıntılı bir sunum gerçekleştirildi. Ardından Yönetim Kurulu Başkanı Birol Mermer hayvancılık bölgesi ile ilgili tecrübe paylaşımında bulundu.

Ziyarete İlişkin Değerlendirme Yapan Başkan Kaya Üzen,

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinin ardından bugün de Ankara’da Sincan Hayvancılık Bölgesini ziyaret ettik.

Alt yapısı sağlanmış, yeni teknolojileri uygulayabilen ve ekonomik büyüklükteki işletmelerde; sürdürülebilir, güvenilir ve katma değeri yüksek üretim sağlamak ve ortaya çıkan bu imkânlardan daha fazla yurttaşın faydalanması amacıyla oluşturulan Hayvancılık bölgesi hakkında bilgiler aldık.

Çanakkalemiz hayvancılıkta potansiyeli yüksek bir il. Bizlerin de amacı, düşünülen Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi ile rekabetçi ve sürdürülebilir hayvancılığın yanı sıra dağınık ve denetimsiz şekilde faaliyette bulunan işletmelerinin de doğal yaşama ve çevreye zarar vermeyen ve daha kolay denetlenebilen tesislerde faaliyette bulunmalarını sağlamaktır."dedi.

Haber merkezi

Editör: Haber Merkezi