Biga’da bir köyde ‘herkes kendi evinin önünü temizlesin’ çağrısı Biga’da bir köyde ‘herkes kendi evinin önünü temizlesin’ çağrısı
Biga Belediyesi, ilçenin kültür sanat hayatına değer katan etkinliklere imza atmaya devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla birbirinden renkli tiyatro oyunlarını sahnelemeye devam eden Cengiz Küçükayvaz Tiyatrosu ‘Yalan Dolan’ isimli komedi oyununu Biga’da sahneleyecek. Cengiz Küçükayvaz’ın yazıp yönettiği oyunda Cengiz Küçükayvaz, Züleyha Karyağdı, Hilmi Erdem, Onur Şan, Eray Türk, Tarık Karyağdı, Emek Uçarman Özgen ve Kirkor Dinçkayıkçı rol alıyor. Oyun, 29 Kasım 2019 Cuma günü saat 20:00’de Atatürk Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak. Tiyatro gösterimine davette bulunan Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Ünlü sanatçımız Cengiz Küçükayvaz tarafından yazıp yönetilen keyif ve eğlence dolu komedi oyunu ‘Yalan Dolan’ı hep birlikte izleyeceğiz. İlçemizin kültür ve sanat etkinliklerine ağırlık vererek halkımızı tiyatro gösterimleriyle buluşturmaya devam ediyoruz. Ben tüm halkımızı bu güzel tiyatro oyununu seyretmeye davet ediyorum” dedi.

Yalan Dolan Tiyatro Gösterimi Hakkında

2 perdelik komedi türü oyunda, birbirleriyle çok sıkı fıkı olan dört arkadaş ve onların eşlerinin yaşadığı olaylar dizisi konu alınıyor. Arkadaş grubu, Belediye Meclis Üyesi olan arkadaşlarının ve karısının evlilik yıldönümlerini kutlamak için akşam yemeğinde bir araya gelir. Fakat ilk gelen çift, arkadaşını kulağından yaralanmış olarak bulur. Ne yapacaklarını düşünürken yavaş yavaş diğerleri de eve gelmeye başlarlar. Olay başta gizlenir ve yalan söylenir ama diğer misafirlerin şüphelenmesi üzerine olayın nasıl olduğunu anlamaya ve anlatmaya başlarlar, üstelik meclis üyesinin karısı da ortalarda yoktur. Bir süre sonra olaya polis karışır ve bu kez de olayı polisten gizlemek için herkes başkasının rolüne bürünür ve polise yalan söylemeye çalışırlar en sonunda içlerinden biri meclis üyesinin yerine geçmeye ve polisin karşısına çıkmaya karar verir ve olayın nasıl olduğunu anlatmak için esaslı bir hikaye uydurur. Polis anlatılanlardan ikna olur ve evden ayrılır. Fakat kendisine anlatılanlar acaba gerçekten uydurma mıdır yoksa gerçek midir? Bunu oyunun sonunda büyük bir sürprizle öğreniriz.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi