Beypazarı firmasından İsviçre iddialarına yanıt! Beypazarı firmasından İsviçre iddialarına yanıt!
Borsamızın üyesi olduğu TATSO seçimli genel kuruluna Çanakkale Ticaret Borsası’nı temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen katılım sağladı.TD – DIHK. 14. Olağan Genel Kurul Toplantısında Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rolf A. Königs ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlunun konuşmalarının ardından denetçilerin hazırladıgı 2018 denetim raporları, Yönetim Kurulu'nun hazırladıgı 2018 bilançoları onaylandı. Ardından Yönetim Kurulu'nun 2018 bilançosu ve hesapları ibraz edilerek, Yönetim Kurulu tarafından öngörülen 2020 yılı bütçesi görüşülerek onaylandı. TATSO Binasında gerçekleşen toplantıda gündem maddelerinin ardından, Denetçiler, Yönetim Kurulu, Yedek Yönetim Kurulu seçimleri yapıldı.

Genel Kurul sonrasında açıklama yapan Başkan Kaya Üzen, Türkiye ve Almanya arasındaki ticaret hacminin 36 milyar dolara ulaştığını belirterek, "Almanya Türkiye'nin en büyük yatırım ortağı durumunda. Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odamız, Türkiye ile Almanya arasında bir köprü görevi üstlenmektedir. TATSO, Entegrasyonu kolaylaştırmakta, girişimciliği özendirmekte ve Almanya’da faaliyet gösteren üyelerine hizmet sunmaktadır.

Çanakkale Ticaret Borsasının da halihazırda üyesi olduğu Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) Almanya’da faaliyet gösteren Türk işletmelerinin çıkarlarının savunup, onların yerel ve federal düzeydeki başlıca toplumsal ve ekonomik kurumlarla bütünleşmesine yardımcı olmakta ve karşılıklı bağların ortaya çıkardığı potansiyeli değerlendirmek ve derinleştirmek adına Almanya ve Türkiye arasındaki ekonomik ilişkileri teşvik etmektedir.

TATSO 14.Seçimli Genel Kurulunda yeniden seçilen Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Rolf A. Königs ve Değerli yönetim kurulunu en samimi duygularımızla tebrik ediyoruz. Görev yaptıkları sürede kendilerine yardımcı ve yanında olmaktan dolayı büyük bir onur ve gurur duyacağımızı ifade etmek isteriz. Ayrıca TATSO’nun kuruluşundan bugüne emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi

Haber merkezi

Editör: Haber Merkezi