Biga'da Kırlangıçlar için ilginç çözüm Biga'da Kırlangıçlar için ilginç çözüm


Cumhurbaşkanlığı Birinci 100 Günlük İcraat Programı çerçevesinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı tarafından imzalanan “Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü” kapmasında kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi, sürdürülebilirliklerinin sağlanması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi ve görünürlüklerinin arttırılması, yaygınlaştırılması ile kadınların kooperatifler yoluyla ekonomik ve sosyal hayata etkin katılımı hedefleri yer almaktadır.

Bu kapsamda Biga Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi 5-8 Aralık 2019 tarihleri arasında Ankara’da Ticaret Bakanlığınca düzenlenen Türkiye Kooperatifler Fuarına katıldı.

Fuarda Biga Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi (BİKAD) stand açtı. Ayrıca CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, ATO Congresium Uluslararası Kongre ve Sergi Merkezinde düzenlenen Türkiye Kooperatifler Fuarına, Biga’dan katılan Biga Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifini ziyaret ederek, desteğini de sundu.

Ziyareti sırasında CHP’nin kooperatifleşmeye verdiği öneme değinen Özgür Ceylan, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak, kooperatifçilik ile ilgili her türlü faaliyeti desteklediğimiz gibi, kadınların üretim amaçlı kurdukları kooperatifler için elimizden gelen her türlü desteği sunmaya hazırız. Üreten ve bu üretimi kooperatif çatısı altında gerçekleştiren kadınlara, parti olarak sonuna kadar hizmet etmeye hazırız. Emeğin kutsallığına olan inancımız, kadınların emeği ile vücut bulan kooperatifler ile perçinlenmektedir. CHP olarak bizler kooperatifleri, özellikle tarımda üretkenliğin artırılmasında, üretici emeğinin değerlendirilmesinde, gelirin daha adil paylaşımında, dar gelirli tüketicinin korunmasında önemli katkılar sağlayan demokratik örgütlenme olarak değerlendirmekteyiz. CHP, kooperatiflerin, tarım ve tarımsal sanayinin geliştirilmesinde, üreticiye girdi ve diğer desteklerin sağlanmasında, dar gelirli tüketiciye kolaylıklar yaratılmasında, sosyal konut üretimi ile barınma ihtiyacının karşılanmasında önemli katkılar sağlayacakları inancındadır. Kooperatiflerin ekonomik açıdan başarılı olabilmeleri için faaliyet konularının çeşitlendirilmesi ve içerik olarak genişletilmesinin yanı sıra kendi aralarında da bütünleşerek güçlenmelerini hedef almaktadır. Kadın üretim kooperatifleri ve kadın tarımsal üretim kooperatiflerinin güçlendirilmesi bu yönüyle de en büyük hedefimizdir. Kooperatifler Bankası kurulmasının, Demokratik Kooperatifler Çerçeve Yasasının çıkarılmasının, Kooperatif Üst Birlikleri siyasi müdahalelerden arındırılarak, kooperatifçilik eğitimini yaygınlaştırmanın parti programlarının önemli parçalarıdır. Eğitim sisteminde maalesef kooperatifçiliğe yeterince yer verilmemektedir. Bu kooperatiflerimiz kendi aralarında koordineli çalışarak aynı alanda üretim yapmaktan kaçınarak güçlenmeli ve yurtdışına açılmanın kanallarını zorlamalıdırlar” dedi.

Yasemin özdeş

Editör: Haber Merkezi