Babasının izinden giden bağlama ustası 10 metrekarelik atölyesinden dünyaya açılıyor Babasının izinden giden bağlama ustası 10 metrekarelik atölyesinden dünyaya açılıyor
Toki Hasan Tahsin Günay İlkokulu'nda, yerli malı tüketiminin önemine dikkat çekmek amacıyla her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi.Etkinliğe katılan öğrencilerle de bir araya gelen Müdür Bilen, yerli malı kullanımının önemine vurgu yaptı. Özellikle çocukları zararlı ve asitli içeceklerden uzaklaştırarak, yerli ürünler tüketmelerini sağlamayı amaçladıklarını dile getiren Müdürün Bilen; “Okullarımızda 12-18 Aralık tarihleri arasında Belirli Günler ve Haftalar kapsamında kutlanan Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kısaca Yerli Malı Haftası etkinliklerinde öğrencilerin yerli ürünleri tanımasını, tutumlu olma alışkanlığının geliştirilmesini amaçlıyoruz. Daha doğal ürünler kullanımını gençlerimize ve çocuklarımıza öğretmek, onları bilinçlendirmek amacıyla yerli malı haftası etkinliklerimizi her yıl yapıyoruz. Umarımız etkinliklerimiz amacına ulaşır.” Dedi.

Öğrencilerin tutumlu olması, savurganlığın önüne geçilmesi , yabancı malların yerine yerli malların tüketilmesi bilincinin oluşturulması için yapılan etkinlikte öğrencilerin anneleri tarafından hazırlanan yiyecekler öğrenci ve öğretmenler tarafından hep birlikte yenildi.

Cahit mavili



Editör: Haber Merkezi