O ilde Ekmek 2 liraya indi! O ilde Ekmek 2 liraya indi!
Toplantıya ev sahibi Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerinin yanı sıra Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı T.Selçuk Semizoğlu, Meclis Başkan Yardımcısı Turgay Kılıç ve yönetim kurulu üyeleri, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan, Meclis Başkanı Melih Akyıl ve yönetim kurulu üyeleri, Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Çetin ve yönetim kurulu üyeleri, Biga Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Okyay, Meclis Başkanı Fahrettin Deniz ve yönetim kurulu üyeleri, Oda ve Borsa genel sekreterleri, TOBB Çanakkale Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Orçun Oktay ve GGK üyeleri ile TOBB Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Birce Bilici Şimşek ve KGK üyeleri katıldı.

Ortak toplantı gündemini oluşturan maddeler hakkında görüşlerini ifade eden başkanlar tarafından, öncelikli olarak Çanakkale’nin değerlerini koruma, sorunlarını sahiplenme ve ortak akıl ile çözme noktasında 17 plaka olarak birlikte hareket etme kültürünü geliştirmeye kararlı oldukları ifade edildi.

Oturum başkanlığını Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen’in yaptığı toplantının açılış bölümünde Başkan Üzen, 5174 sayılı TOBB kanununun 99.maddesi gereğince İlimizdeki odalar ve borsalar olarak dört ayda bir mesleki konularda görüş oluşturmak amacıyla toplantılar düzenlediklerini, ortak toplantıların ilimiz bazındaki sorunların tartışıldığı ve tavsiye mahiyetinde kararların alındığı önemli bir platform olduğunu belirtti.

Kaya Üzen, “bu toplantımızı Çanakkale Ticaret Borsası’nın da kurucu ortağı olduğu ve yönetim kurulunda bulunduğu Çanakkale Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş.’de yapıyoruz.
Çanakkale’mizin vizyon projelerinin en önemlilerinden birisi olan Çanakkale Teknopark’ta üniversite ile sanayi ve tarım buluşarak, ülkemiz ve ilimiz için ciddi bir katma değer ortaya çıkmasına vesile olmaktadır. Çanakkale’mizin şanlı tarihine ve 21. yüzyıl Türkiye’sine yakışır bir proje olan 1915 Çanakkale Köprüsü ve bağlantılı yollarının tamamlanmasıyla da teknoparkımız ilimizin ve ülkemizin ekonomik kalkınmasına daha da önemli katkılar sunacaktır. Bu kapsamda Sayın Valimize teşekkürlerimizi arz ediyoruz.” dedi.

Teknopark Genel Müdürü Erkal Bil tarafından Çanakkale Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş. genel bilgilendirmesinin ardından gündem maddelerine geçildi.

Biga Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Okyay, “Geçtiğimiz günlerde Sayın Bakanımızın teşrifleriyle Biga Zahireciler İşyeri Yapı Kooperatifi”nin temel atma törenimizi gerçekleştirdik. Bu organizasyonumuzda Sayın Valimiz başta olmak üzere katılım sağlayarak bizlere destek olan tüm Oda ve Borsalarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Biga Zahireciler İşyeri Yapı Kooperatifi’nin 62.000 m² alan üzerine 30.000 m² kapalı alana 63 adet 400 m²’lik ve 12 adet 250 m²’lik depoların olacağı, ayriyeten idare binalar gibi birçok yapının da olacağı, 33 Milyon liralık yatırımın temeli atılmıştır ”dedi.

OSB’ler ile ilgili gündemde Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı T.Selçuk Semizoğlu, “Ezine Gıda İhtisas OSB ile ilgili olarak altyapı çalışmaları devam ediyor. İlk tahsis herhalde ulusal markamız olan Dardanel’e nasip olacak, yedi-sekiz tane parselin birleşmesi ile idari binanın yanında. İdari binanın kararını da aldık. İÇDAŞ demirini, AKÇANSA çimentosunu vermeyi taahhüt etti. Kısa sürede, yakışır bir idari bina olacak. Ezine Gıda İhtisas OSB tüzel kişiliğini en kısa zamanda almış bir sanayi bölgesi. Bütün Çanakkale’ye tarım alanında özellikle katma değerli ürün satılması anlamında çok büyük fayda sağlayacağına inanıyoruz. Arsa tahsisinde % 80 hibe olduğundan, yönetim olarak gerçek yatırımcıyla, rant amaçlı olanı ayırt etmek gerçekten çok zor. Önümüzdeki günlerde onu da satışa sunulduğu zaman 17 plaka olarak, ulusalda tanıtımını yaptık ama öncelik tanıtımının yapılması, altyapısının biraz daha ilerlemesi lazım”. Çanakkale Organize Sanayi Bölgesinin müteşebbis heyetinde olduğunu belirten T.Selçuk Semizoğlu, “neredeyse % 100’e ulaştı. Şu ekonomik şartlarda dahi üretime yatırım yapan firmalarımızın olması bizleri umutlandırıyor” dedi.

Biga Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Okyay, Biga OSB’nin dolu olduğunu, genişleme alanının bitmesine az bir alan kaldığını belirtti. Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan, Biga OSB metrekare fiyatları ile ilgili bilgiler verdi.

KAMU – ÜNİVERSİTE - SANAYİ İŞBİRLİĞİ

Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan “Üniversitemiz ile protokol gereği, çeşitli çalışmalar, toplantılar düzenliyoruz. Biga’mıza bir fakülte daha kazandırılmasını istiyoruz. Hedefimiz Biga Üniversitesi ama lafları icraata geçirmek için zamana, altyapıya ihtiyaç var. Kendi şirketimiz de üniversiteyle işbirliği halindeyiz. Hem toplantılar, hem eğitimler, akşamları da bazı müdürlerimiz lisansüstü eğitimi alıyorlar” dedi.

Şadan Doğan, turizm ile ilgili bir çalışma başlattıklarını belirterek üniversite ile Biga’daki turizm değerlerimizin tanıtımının, ön plana çıkarılması adına neler yapabiliriz ona bakacağız dedi.

Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Çetin, “Gelibolu olarak üniversite konusu kanayan yaramız. 3000 öğrenci kapasiteli bir binamız var, öğrenci sayımız 500. Bunu her platformda dile getiriyoruz. Özellikle siyasilerimize. Bunu en kısa sürede yoluna sokmamız gerekmekte. İnşallah zaman içerisinde her şeyin yoluna gireceğini temenni ediyoruz.”dedi.

Başkanların ardından TOBB Çanakkale Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Orçun Oktay ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Birce Bilici Şimşek’e söz verildi. Başkanlar konuşmalarında, sektörler ve girişimcilik sektörü, 2020 hedefleri üzerine gerçekleştirmeyi planladıkları projelerden bahsetti.

UMAT GÜMRÜK VE TURİZM A.Ş. YENİ PROJE ÇALIŞMALARI Başkan Kaya Üzen, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun teşrifleri ile TOBB, UMAT ve Trakya’daki Odalar ve Borsalar tarafından kurulan UMAT Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret A.Ş.’nin 19 Aralık 2019 Saat:14.00’de İpsala’da yapılan Genel Kurulu ile ilgili bilgi aktarımında bulunarak, modernizasyonu yapılan İpsala Sınır kapısı ile ilgili katılımcılara bilgiler verdi.

ÇANAKKALE YUNANİSTAN İŞ FORMU ÇANAKKALE'DE YAPILACAK Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı T.Selçuk Semizoğlu, Yunanistan Konsolosluğu’na ziyaretler yaptıklarını ifade ederek, Nisan ayının ilk haftasında Çanakkale’de Türkiye-Yunanistan İş Forumu yapma kararı aldıklarını belirtti. Başkan Semizoğlu devamla “Biz Ticaret Odası olarak şunu çalışıyoruz. Yunanistan Türkiye’den ne alıyor, aldıklarının içerisinden biz 17 plaka olarak ne veriyoruz. Biz bu ikili ilişkileri bizzat Ticaret Ataşesi ile yürütüyoruz. Bizde ne var, mobilya var, demir-çelik var, su ürünleri var, biz onları sunacağız. Onlar bize kendilerinde ne var. Her iki tarafın organize sanayileri veya ticaret odaları yatırım imkânlarını, KDV oranları, vergi oranları nedir. Bunlar hazırlanıyor. Vaktimiz azaldı. Biz onlara, onlar bize veri yollayacağız. Ne alabiliriz, ne satabiliriz şeklinde. Turizmden mobilyaya, tarım ürününden makineye her şey incelenecek” dedi.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı T.Selçuk Semizoğlu ayrıca Çanakkale Limanının Konteyner Limanı özelliği kazanması için oda olarak yaptıkları çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi.

Toplantıda ayrıca 2020 yılında Çanakkale’Nin tüm değerleri ile daha etkin tanıtımının gerçekleştirilmesi için ortak bir tanıtım politikası geliştirilmesi konusunda görüşüldü.

Haber merkezi

Editör: Haber Merkezi