SOLOTÜRK, Çanakkale'de gösteri uçuşu yapacak... SOLOTÜRK, Çanakkale'de gösteri uçuşu yapacak...
Biga Ticaret ve Sanayi Odası, üniversite ve sanayi imkanlarının kamu eliyle birleştirilerek, karşılıklı bir etkileşim ve bütünlük içerisinde, bilimsel, teknolojik ve ekonomik olarak tarafların daha iyi seviyelere ulaşması için yapılan sistemli çalışmaların bütünü olarak tanımlanan Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Toplantısına katıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tüm illerde oluşturulan Kamu-Üniversite-Sanayi İş birliği (KÜSİ) Çanakkale Planlama ve Geliştirme Kurulu’nun, 2019 Yılı üçüncü toplantısı Dardanel Önentaş A.Ş.’de gerçekleşti.

Toplantı, Çanakkale Vali Yardımcısı Dr. Hacı Arslan Uzan’ın açılış konuşması ile başladı. Açılış konuşmasının ardından Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Bekir Tuncer toplantı gündemini KÜSİ Kurulu üyeleri ile paylaştı. Daha sonra Tuncer, 2019 yılı içerisinde yapılan faaliyetler ve önceki toplantıda alınan kararlara istinaden yapılanlar hakkında sunum yapıldı.

Dardanel Önentaş Gıda Sanayi A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Mehmet Önen firma ile ilgili bazı bilgiler verdi. Ar-Ge Merkezi Yöneticisi Nesrin Yumak ise Ar-Ge Merkezi ve ÇOMÜ ile imzalanan protokol hakkında bilgi vererek Ekim ayı içerisinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilen Ar-Ge Merkezi Sertifikası sürecinde ÇOMÜ ile birlikte çalışmanın yararına değindi.

Vali Yardımcısı Dr. Hacı Arslan Uzan, Gelibolu Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Bartan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Dardanel Önentaş A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Mehmet Önen, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Bekir Tuncer, Çanakkale Ticaret İl Müdürü Hüseyin Aşkı, KOSGEB İl Müdürü Barış Alural, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Çanakkale Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Recai Başaran, Biga TSO Genel Sekreteri Mustafa Mutlu, Ticaret ve Sanayi Odaları, Çanakkale, Biga ve Ezine Gıda İhtisas OSB temsilcileri, ÇOBİLTUM, ÇOMÜ Proje Koordinasyon Merkezi, Çanakkale Teknopark Temsilcileri, ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılım sağladığı toplantı görüş ve önerilerle son buldu.

Cahit mavili


Editör: Haber Merkezi