Biga'nın İlkokul ve Ortaokulu'nda yeni dönem Biga'nın İlkokul ve Ortaokulu'nda yeni dönem
Atatürk Kültür Merkezi'nde, Müzik Öğretmeni Oylum Karak yönetiminde düzenlenen etkinliğe, veliler de ilgi gösterdi. Veliler, yöresel kıyafetlerle sahneye çıkarak, geleneksel türküleri seslendiren çocuklarını gururla izlediler. Öğrenciler seslendirdikleri türküleri ve o yılların izlerini taşıyan kostümlerle çıktıkları sahnede yetenekleriyle beğeni topladılar.

Okul Müdürü Mücahit Şahin, Bu müzikali düzenlemekteki amaçlarının çocuklarımızın türkülerimizde yer alan değerlerimizle yetişmelerine katkı sunmak olduğunu söyledi.

Okul Müdürü Mücahit Şahin, Çocuklarımız kültürümüzden uzaklaşmasınlar istedik. Müzik öğretmenimizin gayretli çalışmaları ve güçlü teknik donanımla çalışmalara başladık.
90’lı yılların müzikleri eşliğinde sahnelenen “Gelincik” adlı tiyatromuz 110 kişilik öğrenci grubunun geleneksel Türk tiyatrosu orta oyunundan alınarak günümüze uyarlanmıştır. Daha önce 70'ler ve 80'leri yaptık. Nostaljik kuşağın sonuna geldik. 90'lı yıllarda İzel Çelik Ercan, Mustafa Sandal gibi nice sanatçılarımız vardı. Hem onları hatırlayalım istedik hem de öğrencilerimiz arkadaşlarına ders vermek amacı ile gelincik adlı oyun sahnelediler. 90'lı yılları hem kıyafetleri ile hem müziği ile o dönemi sahneye taşıdık. Tek perdelik müzikal komedi yoğun ilgi gördü. Emeği geçen herkese, bizi yalnız bırakmayan velilerimize ve tüm öğrencilerimize teşekkür ediyor, kutluyorum' dedi.

CAHİT MAVİLİ








Editör: Haber Merkezi