Biga'da 16 Nisan Salı nöbetçi eczane Biga'da 16 Nisan Salı nöbetçi eczane
Biga İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli Dt.Salih YENİGÜN, Hemşire Figen ALTINTAŞ ve Hemşire Şermin SÜRER, Biga’da Anasınıfı ve İlkokul öğrencilerine ağız ve diş sağlığı taraması ve flour vernik uygulaması yapıldı.
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu öncülüğünde Çanakkale Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında Bigada'da okullarda " Flour Vernik Uygulaması" ile "Ağız ve Diş Sağlığı Taraması" gerçekleştirildi.

Bu kapsamda İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli Dt.Salih YENİGÜN, Hemşire Figen ALTINTAŞ ve Hemşire Şermin SÜRER tarafından Anasınıfı ve İlkokul 1, 2, 3 ve 4'ncü sınıf öğrencilerine ağız ve diş sağlığı konusunda farkındalık eğitimi verilirken, öğrencilerin diş taraması yapıldıktan sonra da dişlerine flour vernik uygulaması yapıldı. Öte yandan eğitimlerin ve taramaların ardından öğrencilere bilgilendirme broşürü ve diş macunu ve fırçasından oluşan ağız sağlığı seti dağıtıldı.

Biga İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli Dt.Salih YENİGÜN çocuklarda ağız ve diş sağlığına dikkat çekmek için ,"Topikal uygulamalar günde iki kez çocuğun dişlerinin gözetim altında fırçalanması ile birleştirildiğinde daha etkili olmaktadır. Flour vernik, etkin miktarda flor içermesi ve yutma riskinin az olması gibi nedenlerden dolayı günümüzde , çocuklarda en çok kullanılan ve güvenilir olan flour materyalidir. Demineralizasyonu engeller ve diş çürüklerinin ilk safhasını önler veya tersine çevirir. Diş çürükleri genellikle küçük yaşlarda başlar, erken dönemde önlem alınması halinde çürük oluşması engellenebilir. Diş çürüklerinin toplumda yaygın olarak görülen sistematik hastalıklara da yol açtığı bilinmektedir." diye açıklamada bulundu.

Mehmet özdeş

Editör: Haber Merkezi