CHP'den parti aleyhine çalışan üyelere ihraç CHP'den parti aleyhine çalışan üyelere ihraç
CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, partisinin Çan İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada Saray iktidarının sonunun göründüğünü ileri sürerek, “Bu kongreler iktidara giden yolda artık son hazırlıklarımız. Halkımız bize 31 Mart’ta mesajını verdi. Samimiyetle söylüyorum Saray rejimi için yolun sonu görünmüştür. İktidara yürüyoruz” dedi. Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Cumhuriyet Halk Partisi Çan İlçe Kongresine katılarak burada partililere hitap etti. İlçelerde devam eden kongrelerin, CHP için iktidar yolunda son hazırlıklar olduğunu ifade eden Özgür Ceylan, 31 Mart yerel seçimlerinde halkın teveccühünü CHP’den yana ortaya koyduğunu söyledi. Özgür Ceylan, 17 yıllık AKP iktidarının yolun sonuna geldiğini fark ettiğini söyleyerek, “Bu iktidar artık ülkeyi yönetemiyor. Saray da bunun farkında ve sürekli gündem değiştiriyorlar. 20 yaşında gencecik bir üniversite öğrencisi yavrumuz, açlıktan ve parasızlıktan hayatına son vermeyi seçerken yok Libya yok Kanal İstanbul konuşuluyor” dedi. Atatürk’ün Cumhuriyet için “Kimsesizlerin Kimsesi” tanımlamasını yaptığını hatırlatan Özgür Ceylan, “AKP iktidarının uyguladığı 17 yıllık politikaların sonucunda Cumhuriyet, kimsesizlerin kimsesi olmaktan çok uzaktadır” dedi.

“Libya’ya Neden Asker Yolluyoruz?”

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, partililere hitaben yaptığı konuşmada, ülkenin en temel sorunun ekonomik kriz ve işsizlik olduğunu söylerken, “İnsanlar açlıktan, işsizlikten, yoksulluktan canına kıyarken biz ise yok Libya, yok Kanal İstanbul ile uğraşıyoruz. Libya’ya neden asker gönderiyoruz? Oradaki iç savaşın niçin tarafı oluyoruz? Böylesine sınırları muğlak bir teskere daha önce çıkmadı, Libya ya asker göndermemizin hiçbir mantığı yok” dedi. Özgür Ceylan Libya Teskeresi ve benzer konuların gündem saptırma olduğunu ifade ederken, “Bakın Ortadoğu’da karışıklıklar arttı. Bir Suriye gündemimiz vardı. Haberler birden kesildi. Suriye’de 12 gözlem noktamız var. Onu da ancak Ruslar ile koruyabiliyoruz. Ne oldu Suriye gündemimize?” diye sordu.

“Saray Mal Varlığı ile Tehdit Edildi!”

Saray’ın kötü yönetiminin sonucunda ekonomik krizin derinleştiğini ve işsizliğin arttığını ifade ederek ülkede suni gündemler oluşturulduğunu kaydeden Özgür Ceylan, “Bakın Suriye’ye ne oldu? ABD mal varlığını açıklama ile tehdit etti. Saray hemen geri adım attı” diye konuştu.

Halkın 31 Mart seçimleri ile çok önemli mesajlar verdiğini belirten Özgür Ceylan, “Halk bize kredi açmıştır. Bu krediyi çok iyi kullanmalıyız. Halkın teveccühüne layık olmalıyız. AKP’nin suni gündemine sıkışmadan, halkın gündemine sahip çıkmalıyız. Samimiyetle söylüyorum. İktidara yürüyoruz” diye konuştu.

Haber merkezi

Editör: Haber Merkezi