Biga’da Süne ile mücadele çalışmasına başlanıldı Biga’da Süne ile mücadele çalışmasına başlanıldı
Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Biga Kaymakamlığı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Biga Ziraat Bankası, Çanakkale Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ve Biga Ziraat Odası ortaklığı ile düzenlenen " Sera Yatırımlarında Finansman Olanakları Paneli " Biga Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapıldı.

Biga Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Güray Ergün'ün moderatörlüğünü üstlendiği panele konuşmacı olarak Biga Ziraat Bankası Şube Yöneticisi Ebru GÜR, ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Dr. Öğr. Gör Seçkin KAYA, TKDK Çanakkale İl Koordinatörü Hasan İSKENDER katıldı.

Açılış konuşmasını Biga Kaymakamı Mustafa CAN, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem KARADAĞ ve Ziraat Bankası Bölge Yöneticisi Kahraman TURCAN'ın yaptığı panelde çiftçilere sera yatırımları başta olmak üzere düşük faizli krediler, hibe krediler, hazine arazilerinde proje olanakları ile sera yatırımlarının açık tarla alanlarına göre avantajları hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Panel soru-cevap bölümü ile sona erdi.

MEHMET ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi