Bigalı eski şoför hayatını kaybetti Bigalı eski şoför hayatını kaybetti
Türkiye İş Kurumu Çanakkale İl Müdürlüğü tarafından engelli ve eski hükümlü kendi işini kurma projeleri kapsamında Tamer Tosun’a hayvancılık yapmak üzere 36.000 TL hibe ile 4 adet büyükbaş hayvan alındı.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Çanakkale İl Müdürlüğünün engellilerin ve eski hükümlülerin istihdamına yönelik çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda İŞKUR Çanakkale İl Müdürlüğü, engellilerin ve eski hükümlülerin istihdam edilebilmesi için hazırlanan projeleri desteklemeye devam ediyor.

Verilecek desteğin amacının engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmelerinin yolunun açılmasının amaçlandığını belirten İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan, "Engellilerin ve eski hükümlülerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmelerinin yolunun açılması ile rehabilitasyonlarına yardımcı olarak köyden kente göçü engelleyerek hayvancılığa destek sağlamak ve kişilerin dezavantajlarını avantaja çevirmektir" diye konuştu.

Biga Kaymakamı Mustafa Can ise “İŞKUR tarafından engelli ve eski hükümlü kendi işini kurma projeleri kapsamında ilçemiz Tokatkırı Köyü’nde ikamet eden Tamer Tosun’a hibe desteği sağlandı. Bu kapsamda hayvancılık yapmak üzere 36.000 TL hibe ile 4 adet büyükbaş hayvan alındı. Ayrıca işyerinin 1 yıllık elektrik, su gibi giderleri de İŞKUR tarafından finanse edilecektir. Proje, İŞKUR takibinde ve desteğinde 3 yıl devam edecektir.” Dedi.

Tokatkırı köyünde düzenlenen programa Biga Kaymakamı Mustafa Can, İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan, İŞKUR İlçe Müdürü Ahmet Uzuner, İlçe Jandarma Komutan V. Alaattin Demirkaya, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Şahin, Tokatkırı Köyü Muhtarı Kadir Tül ve köy halkı katıldı.

İŞKUR tarafından engelli ve eski hükümlü kendi işini kurma projesi hibe desteği devam etmekte olup projeden faydalanmak isteyen vatandaşlar Biga İŞKUR müdürlüğüne müracaat edebilirler.

YASEMİN ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi