Tarihi Gelibolu Yarımadası'nı milyonlarca kişi ziyaret etti Tarihi Gelibolu Yarımadası'nı milyonlarca kişi ziyaret etti
Biga Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Sait Tanur yazılı bir açıklama yayımlayarak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın, Karayolu Taşıma Yönetmeliğinin bazı maddelerinde değişiklik yaptığını ve yapılan değişikliklerin 10 Ocak 2020 tarihli ve 31004 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini duyurdu.
Sait Tanur Yönetmelik’teki değişiklikleri şu şekilde aktardı;

1- Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nin 40 ıncı maddesinin altıncı fıkrasındaki C2, C3,K1, K3, L1, L2, N1, N2, R1 ve R2 yetki belgesi sahiplerinin taşımasını üstlendikleri eşyalar için taşıma senedi ile beşinci fıkrada belirtilen bilgileri, taşımanın yapılacağı taşıtın hareket ettiği saatten en geç 6 saat sonrasına kadar Bakanlığın U-ETDS sistemine işlemek/iletmek zorunluluğu 01.01.2021 tarihine kadar ertelenmiştir.

2- Aynı maddenin otuz birinci fıkrasındaki sayısal takograf ünitelerindeki verileri,taşıtların trafiğe çıktığı tarihten itibaren aylık dönemler halinde elektronik ortamda arşivlemek ve bu veriyi takip eden ay Bakanlıkça belirlenen kart verme otoritesine gönderme zorunluluğu 01.01.2024 tarihine kadar ertelenmiştir.

3- 24 üncü maddenin 2 nci fıkra (I) bendindeki Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında yolcu taşımacılığı faaliyetinde kullanılacak taşıtlarda 26.10.2016 tarihli ve 29869 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Araçların İmal Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelik ekinde belirtilen standartlara uygun, iç ve dış kamera ile yedi gün süreli kayıt yapabilen kayıt cihazı bulundurma zorunluluğu, 01.01.2024 tarihine kadar ertelenmiştir. (D4 yetki belgesi eki taşıt belgesine kayıtlı araçlar da bu kapsamdadır.

MEHMET ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi