Biga'nın Genç Zekaları Türkiye Finalleri'ne Göz Dikti! Biga'nın Genç Zekaları Türkiye Finalleri'ne Göz Dikti!
Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen bilgi yarışmasına, Biga Belediye Başkan Yardımcısı Nazım Hikmet KESKİNER, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan BİLEN, Şube Müdürleri Ebru KAYA ve Duygu ÇEVİRGEN UZUN, Okul Kurum Müdürleri, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı. 20 ortaokulun katılımıyla yapılan bilgi yarışması elemelerinde 8 okul finale katılmaya hak kazandı. 8 okulun katıldığı Ortaokullar Arası Final Bilgi Yarışması ise öğrencilerin kıyasıya mücadelesi ile sona erdi.

Final Bilgi Yarışması’nda Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Görsel Sanatlar, Beden Eğitimi, Müzik ve Genel Kültür olmak üzere öğrencilere 20 soru soruldu. Yarışma sonunda Özel Biga Çizgi Ortaokulu birinci, Biga Ortaokulu ikinci ve Hamdibey Ortaokulu da üçüncü oldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, dereceye giren okulları tebrik ederek, ilçede öğrenim gören ortaokul öğrencilerinin durumlarını görmek için yarışma düzenlediklerini söyledi.

Çizgi Koleji Biga Kampus Müdürü Hasan Hüseyin Sargın ise "Bilgi yarışmasında okulumuzun birinci olmasından büyük sevinç duydum. Başta okulumuzu temsil eden öğrencilerimiz olmak üzere emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Yarışmaya katılan tüm öğrencilere ve okullara katılım belgesi, dereceye giren öğrencilere hediye çeki takdim edildi.

YASEMİN ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi