Çanakkale'ye gök gürültülü sağanak yağış geliyor! Çanakkale'ye gök gürültülü sağanak yağış geliyor!
BİGA KENT KONSEYİ 2020 YE HIZLI BAŞLADI
11-14 HAZİRANDA BİGA’DA, BİGA MOTO FESTİLİ YAPILACAK

Biga Kent Konseyi 10 Ocakta yaptığı Yürütme Kurulu Toplantısında, Biga Motosiklet Kulübü’nden Kent Konseyi Yönetim Kurulu üyesi Recep Duran’ın davet ettiği Selçuk Kurt ve Tayyar Potur’u ağırladı. Uzun yıllardan beri yapılamayan Biga Motosiklet Festivalini, seçim sürecinde iki teker tutkunları başkan adaylarından istemişti. Dernek Yönetimi bu yıl Motosiklet Festivali planladıklarını belirttiler. Türkiye çapında takvimde yer almanın önemli olduğunu belirterek, kısa zamanda tarih alınması gerektiği bildirdiler.
Toplantı sonrası Biga Motosiklet Kulübü ve Motor Sporları Derneği 11-14 Haziran 2020 tarihlerini 2020 Türkiye Motosiklet Festivalleri Takvimine aldırdılar.
Biga Kent Konseyi Biga’daki kurumlar, dernekler ve sivil toplum kuruluşları ile, Biga’nın tarihi, kültürel, doğal ve benzeri değerlerine sahip çıkarak, bunları geliştirmek amacıyla şehir dışından gelecek olanlara tanıtımını sağlayacaktır. Motor festivalinde bu konular için toplantılar düzenleyecektir.
Gönüllü ailem derneği Başkanı Ercüment Kutlu’nun da katıldığı toplantıda, Ercüment Kutlu ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi Sema Berki, Gönüllü Ailem Derneği’nin faaliyetleri hakkında bilgi verdiler. Dolmuşlarda bir koltuğun üzerine giydirilecek kılıfta, engelli yaşlı ve hamilelere öncelik verilmesi ile ilgili projelerini anlattılar.
Yılın son aylarında kurulan 11 Çalışma grubu ile 2020 ye giren Biga Kent Konseyi, iki çalışma grubu daha kurarak 13 çalışma grubu ile 2020 de faaliyet gösterecektir.
Biga Kent Konseyi Genel Sekreteri Erdoğan Başer verdiği bildiride “Kent Konseyi 26313 sayılı yönetmeliğe tabidir. Yönetmelikte her yıl ocak ve eylül aylarında iki toplantıdan az olmamak üzere toplantılar düzenler denmektedir. Bu Genel Kurularda seçim yoktur. Kent ile ilgili görüşmeler yapılır. Ocak ayı yürütme kurulunda alınan karar ile bu yıl, 31 Ocak’ta bilgilendirme toplantısı, akabinde 15 şubatta Biga Kent Konseyi Genel Kurulu yapılacaktır. Bu toplantıya Mahallin en büyük mülki amiri veya temsilcisi, Belediye Başkanı veya temsilcisi, Kamu kurum ve kuruluşlarından Kaymakamlıkça belirlenecek 10 temsilci, Mahalle Muhtarları, Siyasi Partiler, Üniversite, Kamu Kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının, sendikaların, noterlerin, baroların ve ilgili dernekler ile vakıf temsilcilerinin, son olarak ta çalışma grupların ve meclislerin temsilcileri katılır.
Toplantı detayları hakkında bilgi almak isteyenler Biga Belediyesi 3. Katından bulunan Kent Konseyi ofisine başvurabilirler.” dedi.
Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi