Bigalılar bir an evvel teslim edin! Bigalılar bir an evvel teslim edin!
Osmaniye, Emirorman, Kanibey, Sığırcık ve Bozlar köylerini ziyaret eden M.Güray Ergün, muhtarlar ve köy halkıyla bir araya geldi. Köy ziyaretlerine önem verdiklerini vurgulayan Ergün, " İlçemiz kırsalında çiftçilik ve hayvancılık durumunu değerlendirmek amacıyla başlattığımız köy gezilerimizde ilk olarak Osmaniye köyümüzde muhtarımızla ve köy sakinleriyle bir araya geldik. Köylerimizin nüfus, çiftçilik, besicilik ve yaşam imkanları gibi durumlarını değerlendirdik. Devletimizin çiftçilerimize uyguladığı programlar ve projeler konusunda sağlanılan imkanların değerlendirilmesi hususunda bilgiler sunduk." diye konuştu.

Üyelerden olumlu tepkilerin alındığı ziyaretlerde oda çalışmaları hakkında bilgiler verilirken üyelerin şikayet, dilek ve isteklerini dinlediklerini belirten Ergün, Köylerimiz boşalmış, genç nüfus neredeyse kalmamış durumda. Tarım ve hayvancılığın kırsalda yaygınlaştırılması, köylerimizin yeniden üreten durumuna getirilmesi gerekmektedir. Bugün beş köyümüze ziyaret gerçekleştirdik. Ziyaret gerçekleştirdiğimiz 5 köyümüzde tarım ve hayvancılık zayıf da olsa yapılmakta. Ziyaretlerimizi yönetim ve personelimiz ile birlikte bölge bölge devam ettirerek, elde edeceğimiz verileri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına, genel merkezimize ve ilgili kurumlarımıza rapor edeceğiz."


Ziyaretlere Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı M.Güray ERGÜN, Meclis Başkanı Taner KÖMÜRCÜ olmak üzere yönetim kurulu ile meclis üyeleri katıldı.

Yasemin özdeş


Editör: Haber Merkezi