3.9 büyüklüğündeki deprem korkuttu 3.9 büyüklüğündeki deprem korkuttu
Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC), 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla geleneksel hale getirdiği gala gecesini, bu yıl gecikmeli olarak gerçekleştirdi. ÇGC Başkanı Hafize Akıncı gecede yaptığı konuşmada; ekonomik zorluklar yaşayan yerel gazetelerin, resmi ilan ve reklam gelirlerindeki KDV oranının % 18'den % 1’e düşürülmesiyle rahat nefes almasının sağlanabileceğini söyledi.

Kolin Hotel'deki geceye Çanakkale Valisi Orhan Tavlı başta olmak üzere, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Vali Yardımcısı Abdullah Köklü, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, daire müdürleri, siyasi partilerin yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti'nin üyesi çok sayıda basın mensubu katıldı.

Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Hafize Akıncı gecede yaptığı konuşmada; "Yerelde gazetecilik yapmanın zorluğunu hep beraber yaşıyoruz. Dünyamızda ve ülkemizde yaşanan birtakım zorluklar sebebiyle gazeteciler olarak; birlik ve beraberliğimizin bölünmeden, ayrışmadan, birbirimize saygı duyarak ve en samimi duygulanmazla saflarımızı sıklaştırarak sürdürmek zorundayız. Yasadığımız ekonomik zorluklar karşısında ise gazetelerimize uygulanan vergi ve ağır yaptırımların hafifletilerek ayakta kalmamız açısından kolaylıklar sağlanmalıdır. Gazetelerin % 18 KDV oranları % 1’e düşürülerek bu konuda nefes alması sağlanabilir. Tüm bu şartlar karşısında halkın haber alma özgürlüğüne hizmet eden gazeteciler olarak hep beraber zorlukların üstesinden geleceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi