En yoksul ile en zengin ülkeler arasındaki uçurum artıyor En yoksul ile en zengin ülkeler arasındaki uçurum artıyor

Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’da 3 milyon müşteriye hizmet veren Limak Enerji, hayata geçirdiği projelerle müşterilerinin yaşamını kolaylaştırmaya devam ediyor. Şirket devreye aldığı “Limak Enerji ile Enerjik Dokunuş” Projesi ile enerjinin tasarruflu kullanılması konusunda bilinçlendirme yapıyor.

Proje kapsamında, enerji verimliliği uzmanı ile birlikte farklı demografik özellikteki ve tüketim grubundaki ailelere ziyaretler gerçekleştiren şirket, bu ailelerin evlerine konuk olarak, tasarruf ve verimlilik konusunda bilinçlendirme yapıyor. Ziyaret sırasında enerji verimliliği uzmanı tarafından evde yer alan elektronik aletlerin ve beyaz eşyaların enerji tüketimleri incelenerek, bu cihazların nasıl kullanılması ve konumlandırılması gerektiği de anlatılıyor. Proje ile tüm Türkiye’de pek çok aileye ulaşılarak, tasarruf bilincinin yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

“Projemiz ufak dokunuşlarla enerjinin nasıl daha verimli kullanılabileceğini gösteriyor.”

Proje hakkında konuşan Limak Enerji Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac, “Projemiz ufak dokunuşlarla enerjinin nasıl daha verimli kullanılabileceğini gösteriyor. 7’den 70’e tüm vatandaşlarımıza tasarruf bilincini aşılamayı amaçlayan projemiz, vatandaşlarımızın aile ve ülke bütçesine sağlayacakları katkıyı da ortaya koyuyor. Proje kapsamında ailelerimizin evlerindeki ısınma, aydınlatma, temizlik gibi faaliyetlerde kullanılan elektronik eşyaları tespit ederek, tüketim değerlerine bakıyoruz. Uzmanımız, buzdolabı, fırın gibi beyaz eşyaların ve televizyon, bilgisayar gibi teknolojik cihazların nasıl kullanılması ve konumlandırılması gerektiği, bulaşık, çamaşır makinasında su ve enerji tasarrufunun nasıl yapılacağı, aydınlatmaların doğru seçimi gibi konularda ailelere danışmanlık yapıyor ve verimlilik sağlayan uygulamalardan bahsediyor. Projemiz, ülkemizdeki enerji tüketiminin yüzde 25’inin ev kullanıcıları tarafından yapılması nedeniyle önem taşıyor.” dedi.

“Faturalarda tasarruf sağlamak mümkün”

Aytac, sözlerine şu şekilde devam etti: “Proje kapsamında ailemizin son elektrik faturasını inceledik ve tasarruf tüyoları vererek, fatura tutarlarında nasıl düşüş gerçekleştirebileceklerini anlattık. Ailemizin alacakları önlemlerle ayda ve yılda ne kadar tasarruf edebileceğini söyledik. Seçilen örnek ailemizde elektrik faturası 191 TL iken verilen enerjik tüyolarla, faturalarını 150 TL’ye kadar düşürmelerini sağladık. Böylece ailemiz ayda yüzde 20 tasarruf sağlayarak, yılda da yaklaşık 500 TL’ye varan bir tutarı tasarruf edecek. ”

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi