SOLOTÜRK'ün Çanakkale’deki gösteri uçuşuna ilişkin görüntü paylaşıldı SOLOTÜRK'ün Çanakkale’deki gösteri uçuşuna ilişkin görüntü paylaşıldı
Biga’nın Ambaroba Köyünde, Köy Muhtarı Mehmet Kutlusan’ın bahçesindeki erik ağacı Ocak ayında meyve verdi. Kışın ortasında meyve veren ağaç görenleri şaşırtırken, muhtar Mehmet Kutlusan, erik ağacının ilk defa bu yıl kış ortasında meyve verdiğini söyledi. Bu durum karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediklerini ifade eden Kutlusan, "Şu ana kadar ben böyle bir durumla karşılaşmadım daha. Görenler de bu duruma şaştı kaldı. Ağacın neden bu mevsimde meyve verdiğini bilmiyoruz. Bu mevsimde yenecek büyüklüğe ulaşan eriğin tadı nasıl bilmiyoruz ama mevsimler bizleri şaşırtıyor." diye konuştu.

Öte yandan konuyla ilgili görüş bildiren bazı uzmanlara göre ise baharda çiçek açan bu tür ağaçların yazın meyve vermesi gerekirken hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi ile 'erken uyanma' denilen ve normal olmayan bir durumun yaşanmasıyla bu durumun ortaya çıktığı söyleniyor.

YASEMİN ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi