Rakibinden 1 oy farkla muhtar seçildi Rakibinden 1 oy farkla muhtar seçildi
CHP Çanakkale İl Genel Meclis Üyesi Levent İrez, Cumhuriyet Halk Parti’li üyelerini bilgilendirdi. Parti binasında gerçekleşen üç aylık bilgilendirme toplantısında 2020 yılında yapılması planlanan projeler ile Ekim ve Kasım ayı meclis toplantıları hakkında üyeleri bilgilendirdi. Çanakkale CHP İl Genel Meclis Üyesi Levent İrez yaptığı açıklamada, 2020 bütçesi kapsamında Su Kanal Hizmetleri Müdürlüğü, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde yapılacak olan çalışmalar ve Bahçeli, Kalafat, Hacıköy, Şirinköy, Osmaniye, Aşağıdemirci, Yukarıdemirci, Sığırcık, Emirorman, Kanibey, Eğridere ve Bozlar gibi 12 Köyü ilgilendiren büyük projeleri açıkladı.

İrez yaptığı açıklamada “Ekim ayında Savaştepe Köyü mezarlık altından Kaldırımbaşı’da bağlayan 1,4 kilometrelik yol il özel idaresi yol ağına ayrılarak asfaltlanması önergesi verilerek meclisten geçti ve Paşaçayı Köyünü, Karaağaç ile Karahamzalar Köyü arasında bağlayan 4 kilometrelik yolun yapılması ile ilgili önerge verilerek meclisten geçirildi. Yine ilçemiz Değirmencik Köyü, Aksaz mevki sınırları içinde Dalgakıran, İskele, Gemi Yanaşma Rıhtımı amaçlı imar planın bulunduğu alana yönelik hazırlanan ve bakanlıkça onaylanacak 1/1000 ölçek uygulama imar planı değişikliği kabul edildi ve Özel İdare binamızın bahçesine büyük ve ihtişamlı bir Atatürk anıtı yapılması kararı meclisimizden geçirilerek proje çalışmaları devam ediyor. Biga okulları küçük onarım faslına 35 bin TL aktarıldı ve Karabiga beldemiz tarihi Taş Mektep Biga Kaymakamlığına tahsis edildi. Havdan Köyü, Akyaprak köyümüze içme ve kullanma suyu amaçlı tahsis edilip edilmemesi konusu köye yönelik hizmetler komisyonuna havale edildi.” Dedi.

İrez konuşmasına şu şekilde devam etti;

“Kasım ayı özel idarenin bütçe yapılma ayıdır. İl Özel İdaresinin 2020 yılı bütçesi 150.000.000 TL olarak bağlanmıştır. Bu rakamın %20’si yasal olarak Milli Eğitim'e ayrılmaktadır. Ayrılan paydan Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne çeşitli fasıllarda toplam 1.224.650 TL ayrılmıştır. Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ayrılan paydan kesinti yapılarak ilçelerimize dağıtım yapılmıştır. Biga ilçemiz Yeniçiftlik, Gümüşçay, Sinekçi, Güvemalan, Balıklıçeşme, Ağaköy, Kozçeşme, Bakacak, Yolindi gibi okullarımızın adı konularak bütçeye konmuştur. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün diğer okullarımızın küçük onarım işlerinde kullanılması için 290.000 TL ayrılarak toplamda 420.000 TL Biga'ya aktarılmıştır. Fatih İlkokulumuzun tamamlanması için 5.000.000 TL bütçeye konmuştur”

Toplantı sonunda İl Genel Meclis üyeleri, Biga ve köyleri için mecliste var güçleri ile çalıştıklarını belirttiler.

YASEMİN ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi