Biga'da 16 Nisan Salı nöbetçi eczane Biga'da 16 Nisan Salı nöbetçi eczane

Özel Biga Can Hastanesinde personelin iş yaparken dikkat etmeleri gereken durumlar ve kişisel sağlıklarını korunmaları konusunda İş Güvenliği Uzmanı Nihat Çengel tarafından eğitim verildi. Genel Konular, Sağlık Konuları ve Teknik Konuları" kapsayan İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi değerlendirme testi ile tamamlandı.

Eğitimde, özellikle sahada çalışma sırasında yapılan yanlışlar, uyulması gereken kurallar ve kullanılan malzemelerdeki uyarı işaretlerinin ne anlama geldiği görsel ve uygulamalı sunum ile anlatıldı. İş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlarla ilgili bilgilendirmenin yanı sıra, iş yeri temizliği ve düzeni, kimyasal, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri, elle kaldırma ve taşıma, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı, güvenlik ve sağlık işaretleri, yangın, iş yerindeki tehlikeler, meslek hastalıklarının sebepleri, hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması, mesleki yeterlilik gibi konularda iş güvenliği uzmanı tarafından bilgilendirici sunumlar yapıldı. Eğitime katılan personele iş sağlığı ve güvenliği konusu ile ilgili örnekler, sunumlar ile desteklenerek anlatıldı.

Özel Biga Can Hastanesi Başhemşiresi Bahar Karadal, eğitimi veren İş Güvenliği Uzmanı Nihat Çengel’e teşekkür ederek, tüm hastane çalışanlarına iş sağlığı güvenliği uygulamalarına hassasiyet göstermelerini istedi.


YASEMİN ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi