Biga'nın o köyünde aynı günde iki vefat Biga'nın o köyünde aynı günde iki vefat
Vali Orhan TAVLI başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcıları Celil Ateşoğlu, Ali Muhittin Varol, Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, Gelibolu Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, Ayvacık Kaymakamı Cevat Çelik, Bayramiç Kaymakamı Sercan Gökdemir, Eceabat Kaymakamı Hasan Ongu, Ezine Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, Bozcaada Kaymakamı İbrahim Gültekin, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Yenice Kaymakamı Ahmet Başer, Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal katıldı.

Toplantıda; 2020-2021 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planının etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamak ve bu alanda alınacak tedbirleri belirlemek amacıyla görüş ve öneriler değerlendirildi.

Ayrıca toplantıda; Aile içi ve kadına yönelik şiddeti önlemeye yönelik il genelinde güvenlik kuvvetlerince tedbir alınması ve sorumlu görevlendirilmesinin yanında, ilgili kurumlarca, risk düzeyi yüksek olayların sosyal, psikolojik, ekonomik yönleri ile incelenmesi, olayların meydana geldiği andan itibaren takip edilmesi, şüphelilerle ilgili önleyici destek hizmetlerinin uygulanması konuları değerlendirildi.

Yapılan değerlendirmelerin ardından il genelinde aile içi ve kadına yönelik şiddetin engellenmesi için tüm kamu kurum ve kuruluşların üzerlerine düşen görev ve sorumlulukları ivedilikle yerine getirmelerinin önemine vurgu yapan Vali Orhan TAVLI, aile içi ve kadına yönelik şiddete sıfır tolerans ilkesiyle çalışmaları en üst seviyede sürdürmekte kararlı olduklarını ifade etti.

Vali Orhan TAVLI, göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı tüm ilçe kaymakamlarına teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi