Çanakkale Ormanlarında Çam Pamuklu Koşnil Çanakkale Ormanlarında Çam Pamuklu Koşnil
Biga Belediyesi önünde tırların uğurlanması için tören düzenlendi.

Biga Müftüsü Ramazan Orhanlı, törende yaptığı konuşmada, Suriye’nin İdlib şehrinde Bombardıman altında evlerini terk etmek zorunda kalan 100.000 kişiye yardım elini uzatmak amacıyla tüm yurtta düzenlenen “İdlib İçin Yolun İyilik Olsun” yardım kampanyası kapsamında İlçe Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Biga Şubesi iş birliğiyle yardım kampanyası başlattık. Biga halkının yardımlarıyla 2 tır un ve battaniye gibi ihtiyaç malzemelerinden oluşan tam teşekküllü yardım tırlarını, Suriye'de savaş nedeniyle zor durumda olan insanlara ulaştırmak üzere uğurluyoruz." dedi.

Vatandaşların bu kampanyaya sahip çıktığını ifade eden Biga Kaymakamı Mustafa Can
da konuşmasında, " İlçe Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Biga Şubesi iş birliğiyle
başlatılan yardım kampanyasında hayırsever Biga halkının destekleri ile oluşturulan yardım tırlarını bölgeye dualarla uğurlamak için buradayız. İdlib başta olmak üzere mazlum ve mağdur coğrafyalardaki ihtiyaç sahiplerine faydalı olma yolunda imkânlarını kullanan ilçemizin duyarlı, fedakâr insanlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bölgedeki acıların biran evvel dinmesi ve bu zulmün bitmesi için dua ediyoruz." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından yardım tırı dualar eşliğinde bölgeye uğurlandı.

Törene, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediyesi Başkan Yardımcıları Nazım Hikmet Keskiner, Sıtkı Keçeci ve vatandaşlar katıldı.

Cahit mavili

Editör: Haber Merkezi