Çanakkale Valiliği Uyardı! Çanakkaleli vatandaşlar dikkat... Çanakkale Valiliği Uyardı! Çanakkaleli vatandaşlar dikkat...
Toplantıda, Kent Konseyi Sekreteri Erdoğan Başer tarafından meclis ve çalışma grupları hakkında açıklama yapıldı.
Beşer açılış konuşmasında: “Bugün burada 2020 yılı 1. Olağan toplantımızı yapmak üzere toplanmış bulunmaktayız. Biga Kent Konseyi 19 haziran 2019 tarihinde Metin Tatlı başkanlığında seçilen yeni yönetim ile hızla çalışmalara başlamıştır. İlk olarak Biga Belediyesinin 3. katında bir toplantı salonunun, kent konseyi için hazırlanması sağlanmıştır” dedi. Erdoğan Beşer yapılan toplantılar ile 2 Meclis ve 11 Çalışma grubunu genel kurula sundu.
Kent Konseyi Sekreteri Erdoğan Başer: “Meclislerimizde Kadın ve Gençlik Meclislerinin geçmiş dönemdeki yönergelerinin bugünkü toplantımız itibariyle yok hükmünde sayılmasını genel kurulumuza sunarak kısa bir açıklama yapmak istiyorum Kadın ve gençlik meclisleri için Yönetmelikte yer alan kuruluşlara yazılar yazıldı gelen temsilciler ile yakın zamanda toplantılar yapılarak yeni yol haritası belirlenecektir.
Kent konseyleri yönetmeliği, “gençlerin toplumsal yaşamdaki etkinliklerini artırmak yerel karar almada aktif rol almalarını sağlamak” maddesine istinaden, Biga Kent Konseyi yürütme kurulu, 15 yaşına girmiş, 29 yaşını oldurmuş gençlerden oluşmasını görüşlerinin alınarak, raporlanmasını ve yönetim süreçlerine sunulmasını önermektedir” dedi.
Beşer: Biga Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplantılarına B.İ.İ.B.Fakültesi ÖTK Başkanının katılmasını genel kurula sundu. Ayrıca gençler ile yapılacak çalışmaları şu şekilde belirlendi.
1-Biga Kent Konseyi Temsilcilerinin kuruluşları adına gönderdikleri gençler
2-Üniversiteden her sınıfın temsilcileri
3-Üniversitede ÖTK öncülüğündeki topluluklar
4-Liselerdeki kulüp öğrencileri ile toplantı yapılacaktır.
5- Lise öğrencilerine Biga’nın değerlerini gezdirerek tanıtmak, Gezi esnasında gençlerin şehir ile ilgili Görüşlerini alarak raporlamak.

Biga Kent Konseyi Başkanı Metin Tatlı ise, konseyleri birliği ve platformu toplantıları hakkında bilgi verildi. Tatlı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Biga Kent Konseyi Başkanlığına 19 Haziran 2019 tarihinde seçilerek yeni yönetim ile yapılan toplantıların ardından Türkiye Kent Konseyleri Birliği toplantısına katıldım. Biga'nın kültürünü çok önemsiyoruz, bu nedenle de hep birlikte çalışıyoruz. Bugünkü olağan toplantı için 2 meclis ve 11 çalışma grubu ile genel kurula geldik" dedi.

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ise konuşmasında, "Hepimiz Biga'nın refahı, huzuru için görev aldık. Hep birlikte çalışacağız. Hepimiz zincirin birer halkalarıyız. Bir tanemiz eksik olursa biz yükü taşımakta güçlük çekeriz. Biga hakkında, Biga Belediyesinin çalışmaları hakkında eksiklik gördüğünüz, olmasını istediğiniz, her şeyi tüm samimiyetinizle konuşabilirsiniz, konuşabiliriz" diye konuştu.

Biga Kent Konseyi Grupları
1. Grup: Sokaktaki Canlar Çalışma Grubu
Bu grup sokak hayvanları ve kedi evleri hakkında çalışmalar yapıp raporlar hazırlayacak.


2. Grup: Biga Amatör ve Sportif Balıkçılık Çalışma Grubu
Bu grup Sahil kenarlarında yapılacak düzenlemeler ile balık popülasyonunun artırılması ve var olanın korunması için çalışmalar planlamaktadır. Balık türlerinin tanıtılması ve yeme kültürünün geliştirilmesi için festival önermektedir. Geçtiğimiz yıl yapılan olta yarışmasının ilçemiz tanıtımına katkı sağlayacak şekilde, her yıl geleneksel hale gelmesi için gerekli kurum ve kuruluşlara bildirilmesine genel kurula sunuldu.

3. Ggrup: Güvenli Trafik Çalışma Grubu
Bu grup 3 madde sunmaktadır
1.Uygun güzergahlarda bisiklet yollarının yapılması
2.Motosiklet kullanımı konusunda kask ve ehliyetin önem arz ettiği, bilinçlendirme eğitimleri düzenlenmesi, ehliyeti olmayan kişilere motosiklet satılmaması ve motosiklet satarken mutlaka plakalı motosiklet teslim edilmesi
3. Biga’daki motor gruplarının talebi ile,Biga Motor sporları Kulübü derneği Festival için başvurdu ve 11-14 haziran 2020 tarihleri arasında Biga’da motosiklet festivali düzenlemek için Türkiye Motosiklet Festivalleri takvimine ismini yazdırmıştır. İlçemizin değerlerinin tanıtılması amacıyla Her yıl geleneksel hale getirilmesi için çalışmalar yapmak için genel kurula sunuldu.

4. Grup: Eko Turizm ve Nilüfer Gölü Çalışma Grubu
Kent Konseyleri yönetmeliğinde yer alan “Kentin kimliğine ilişkin tarihi, kültürel, doğal ve benzeri değerlere sahip çıkmak, geliştirmek” maddesine istinaden.
Nilüfer gölü, Bahçelili Mehmet Çavuş, Parion Antik Kenti ve diğer değerlerimizin Turizm için hazırlanması ve Tanıtılması Biga ve değerleri ile ilgili Fotoğraf yarışması yapılması, Şehir merkezine görsel materyallerin konulması ve koşu düzenlenmesi için genel kurula sunuldu.

5. Grup: Yoksullukla Mücadele ve Sosyal Yardımlar Çalışma Grubu
İlgili kurumlar ile koordineli olarak, ihtiyaç sahiplerinin tespitinde birlikte hareket etmek, Biga’da bu konu ile ilgili bir depo tedarik etmek için, Çalışmalar yapmayı genel kurula sunuldu.

6. Grup: Afet ve Kriz Yönetimi Çalışma Grubu
Yakın zamanda gerçekleşen Elazığ depreminde görülmüştür ki, şehir dışından gelen kurtarma ekipleri ve yerleşik halk için planlanmış bir kamp alanına ihtiyaç duyulmaktadır. Gelecek olan yardımların Doğru yerlere ulaştırılması için, çalışma grubu 2 nokta tespit etmiştir.
1. Nokta
Çanakkale istikametinden gelecek yardımlar için Ağaköy’deki Üniversitenin girişi kısmı
2. Nokta
Bursa istikametinden gelecek yardımlar için Mehmet Çavuş savaş galerisinin ard alanında bulunan bölgedir
Bu nokta (geçtiğimiz yıllarda su baskınına maruz kalan mevsimlik işçilerin güvenli görülerek yerleştirildikleri yerdir, Troas turizm hattı kapsamında yer alan bölge, bu sebepten ayrıca önem arz etmektedir.) bu alana Yemek ve psikolojik destek merkezi, barınma alanı yapılması için çalışmalar yapmayı planlanmaktadır. Büyüyen ve gelişen şehrimizde, bu iki noktanın, bağımlılıkla mücadelede aktif kullanılarak, bilgilendirmelerin yapılacağı birer alan olmasını genel kurula sunuldu.

7. Grup.: Kültürel Zenginlikler, Sanat ve Değerlerimiz, Çalışma Grubu
Kent Konseyleri yönetmeliğinde “sivil toplumun gelişmesine ve kurumsallaşmasına katkıda bulunmak” maddesine istinaden, Geçmiş günler kadar, bugünün değerlerini de gelecek kuşaklara aktarmak. Sivil toplumda yer alan yöneticilerin, Fotoğraflarlarını, Anılarını ve hedeflerini arşivlemek, 3 ayda bir basılı bir yayın yapmak, dijital ortamda bir internet sayfası hazırlamak, derneklerin mesai saatleri dışında toplantı yapabileceği ve Biga Kent Konseyince ajandasının tutulacağı alanların hazırlanmasını. genel kurula sunuldu.

8. Grup: Müzik Okulu Çalışma Grubu
Çocuklarımızın küçük yaşlarda müzik ile tanışmasını kültürel ve sanatsal alanlarda zaman geçirebilecekleri güvenli ortamların arttırılmasını genel kurula sunuldu.

9. Grup : BİKEM (Biga Kent Müzesi ve Arşivi Çalışma Grubu)
Kent Müzesi oluşturarak, kent hafızasının kalıcı hale getirilmesi, Biga’ya bir müze kazandırılmasını genel kurula sunuldu.

10. Grup : Ata sporları ve Okçuluk Çalışma Grubu
Ata sporlarının incelenerek yeni nesillerimize aktarılması amacıyla kurulmuştur. Biga’da geleneksel olarak okçuluk turnuvası düzenlenmesi, turnuvaya şehir dışından gelecek olanlara, İlçemizin değerlerinin tanıtılmasını genel kurula sunuldu.

11. Grup: Doğayı Tanıtma, Düzenleme, Toprağı İşleme ve Hobi Bahçeleri Çalışma Grubu
Bu çalışma grubumuz Şehrimizdeki boş alanlarının, gönüllülerin kullanımına sunulması, hobi bahçelerinin nasıl ve nerelerde olması gerektiği konularını inceleyerek, ilçemizin doğal güzellikleri hakkında araştırmalar yapılmasını genel kurula sunuldu.

Mehmet Özdeş

Editör: Haber Merkezi