Bakan Güler, Marles ile Çanakkale’de görüştü Bakan Güler, Marles ile Çanakkale’de görüştü
Aslına sadık kalınarak Gölcük Tersanesi Komutanlığı tarafından inşa edilerek, 27 Eylül 2010 tarihinde denize indirilip, müze gemi olarak kullanılmaya başlanan, 38.8 metre uzunluğundaki 'TCG Nusret', sabahın erken saatlerinde Karabiga İskelesi'ne yanaştı. Deniz Kuvvetleri'nin tanıtılması, deniz ve denizciliğin sevdirilmesi ile Çanakkale ruhunun yaşatılması maksadıyla 'TCG Nusret Mayın Gemisi' vatandaşlar ve öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Gemiyi gezip, merakla inceleyen ziyaretçiler bol bol hatıra fotoğrafı da çektirdi.

TCG Nusret Mayın Gemisi Komutanı Yüzbaşı Bora Baran, yaptığı sunum ile geminin tarihçesini anlattı. Görevliler, gemi hakkında ve Çanakkale Savaşı sırasında üstlendiği görevle ilgili bilgiler verdi. Yüzbaşı Boran Baran, gemiyi gezen çocuklarla ve halkla yakından ilgilenirken, öğrenciler gemide Çanakkale Savaşı ile ilgili videoları izledi.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin en önemli sembollerinden biri olan Nusret Mayın Gemisi'ni Karabiga'da ağırlamaktan büyük onur duyduklarını belirten Biga Kaymakamı Mustafa Can,
Gemi komutanlarına ve mürettebatına teşekkür etti.

TCG Nusret Mayın Gemisi’ni Biga Kaymakamı Mustafa Can’ın yanında Biga Belediye Başkanı AK Partili Bülent Erdoğan, Karabiga Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Elbi, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, İlçe Emniyet Müdürü Şafak Özkan da ziyaret etti.

MEHMET ÖZDEŞ


Editör: Haber Merkezi