Biga Esnafının Acı Günü Biga Esnafının Acı Günü
Abdullah Ağar, Suriye’nin İdlib şehrinde Türk askerine yapılan menfur saldırının ardından terör ve rejim unsurlarının temizlenmesi, huzur ve güvenliğin sağlanması, Suriyeli sivillerin bombardımandan kurtarılması için Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) başlatılan Bahar Kalkanı Harekatı’nı önemini, Suriye’de neden bulunduğumuzu ve harekatının bilinmeyen yönlerini Bigalılara anlatacak.

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, 7 Mart Cumartesi günü saat 20.00’de Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek bu önemli konferansa tüm Biga halkını davet etti.

Biga Belediyesi tarafından düzenlenecek olan “Bahar Kalkanı Harekatı” konferansına katılmak üzere Biga’ya gelecek Güvenlik ve Strateji Uzmanı Abdullah Ağar Kimdir?

Güvenlik ve Strateji Uzmanı Abdullah Ağar, 1967 yılında Ankara'da doğdu. Eğitim ve öğretim hayatını Ankara'da tamamlayan Ağar, 1989 yılında Kara Harp Okulu'ndan mezun oldu.

Önce komando, daha sonra da Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda tim komutanı olan Ağar, Bestler/Dereler, Gabar, Menteş, Cudi, Deve Geçidi, Dicle, Ergani, Siirt, Şırnak, Diyarbakır, Kuzey Irak, Azerbaycan gibi birçok bölgede çok önemli görevlerde bulundu.

Yüzbaşı olarak emekli olan Abdullah Ağar'ın, "5. Tim: Güneş Doğsun İsteriz", "Bir Millet Uyanıyor - 7 Ölüm Dağları Bekler "Cudi Dağı", "Türk Komandoları: Silahın Zülfikar'ın Olsun Mehmetçik", "Ölüm Dağları Bekler Cudi Dağı", "Toprak Mehmet'e Susamışsa: Ülkem Bayrağım Onurum", "Baskın: Biz Bu Dağların Erleri", "Işid ve Irak - Beled el-nifak vel şikak!" isimli toplam 7 kitabı bulunuyor. Ağar, Ortadoğu bölgesi ile ilgili yazılı ve görsel ulusal medyada çalışma ve yorumlarına devam ediyor.

Yasemin özdeş

Editör: Haber Merkezi