Türkiye’nin genetik materyali “banka”larda korunuyor Türkiye’nin genetik materyali “banka”larda korunuyor
Arpa fiyatlarının yükselmesi üzerine piyasadaki spekülatif fiyat hareketlerinin önüne geçmek için Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Mart ayında satışlara devam edeceğini duyurdu. Arpa satış miktar ve fiyatlarını açıklayan TMO, arpa satış fiyatlarında bir değişikliğe gidilmediğini, besici ve yetiştiricilere tonu 1.275 TL' den satılacağını duyurdu.

Diğer yandan Biga Ziraat Odası arpa satışı ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Buna göre açıklamada şunlar kaydedildi.

“TMO Biga Şubesi sadece besicilerimize yönelik ithal ve yerli arpa satışına başladı. Gıda ve Hayvancılık sektörünün en önemli ham maddelerinden birisi olan arpa üretiminde Toprak Mahsulleri Ofisi görev alanına giren diğer ürünlerde olduğu gibi, bu üründe de sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla her türlü tedbiri almaktadır. Piyasalarda oluşabilecek spekülatif fiyat hareketlerinin önlenmesi, besici ve yetiştiricilerimiz başta olmak üzere sektörün hammadde tedarikinde sıkıntı yaşamaması amacıyla 2019 Ekim ayından itibaren arpa stoklarının satışı devam etmektedir. Bu kapsamda Ocak ayından bugüne kadar arpa satış fiyatları değiştirilmemiş olup TMO besici ve yetiştiricilere tonu 1.275 TL'den (KDV ve manipülasyon hariç) arpa satışına devam etmekte olup, talep sahiplerinin ÖNCELİKLİ OLARAK TMO ELEKTRONİK SATIŞ PLATFORMUNA KAYIT OLMALARI GEREKMEKTEDİR. Söz konusu kayıt işlemi konusunda odamız üreticilerimize yardımcı olmaktadır. Daha sonra üreticilerimizin bağlı bulunduğu TMO Şube Müdürlüğüne (Biga) hayvan sayılarını (kaç baş ve cins) gösteren Hayvan Listesi ile birlikte müracaat etmeleri gerekmektedir.”

MEHMET ÖZDEŞ



Editör: Haber Merkezi