Ek yerleştirme sonuçları açıklandı Ek yerleştirme sonuçları açıklandı
Biga’nın Sakarya İlkokulu'nda yapılan deprem ve yangın tatbikatında öğrenciler, siren sesiyle birlikte sınıflarından çıkarak düzenli şekilde binayı tahliye etti. Öğrenciler, bahçede güvenli bölüme alındı. Okul bahçesinde temsili çıkarılan yangını ise, itfaiye ekipleri söndürdü. Tatbikat öncesi öğrencilere teorik eğitim verilerek, başarılı bir şekilde tahliye tatbikatı gerçekleşti. İtfaiye görevlisi tarafından olası bir afet karşısında yapılması gerekenler, öğrencilere uygulamalı anlatıldı.

Okulun Sivil Savunma Kulübü öğretmeni İhsan GEZER, tatbikatın başarılı geçtiğini belirterek, "1-7 Mart Deprem Haftası olarak kutlanmakta. Bu nedenle okulda deprem haftası için teorik eğitimler verildi. Öğrencilerimiz de rollerini başarıyla yaptılar." dedi.

Okul Müdürü Mustafa Şahin ise “1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında okulumuz bünyesinde teorik eğitimlerimizi tamamladık. Başarılı bir şekilde tahliye tatbikatlarımızı gerçekleştirdik. İtfaiye görevlilerimizce söndürme eğitimlerimiz tamamlandı. İtfaiye ekibimize, başta Sivil Savunma Kulübü öğretmenimiz İhsan GEZER olmak üzere tüm öğretmenlerimize ve çalışanlarımıza afet bilinci kazanılmasındaki katkılarından dolayı teşekkür ederiz.” Dedi

YASEMİN ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi