Bigalı eski şoför hayatını kaybetti Bigalı eski şoför hayatını kaybetti
Biga Belediyesinin desteği ile BİSEV Huzurevi yöneticileri, günlük rutin temizlik işlemleri haricinde Huzurevi’ni ULV ve alkol gibi temizlik maddeleriyle dezenfekte ettirerek, yaşlılara koronavirüsün bulaşmasını engellemeyi amaçlıyor.

Biga Belediyesi ekipleri tarafından yaşlıların toplu yaşam alanları ile odalarını dezenfekte ettirdiklerini belirten Biga Sağlık ve Eğitim Vakfı (BİSEV) Huzur Evi Müdürü Aysun Sansak,
Çin’de koronavirüs ilk çıktığı andan itibaren Huzurevinde de önlem aldıklarını belirtti.

Virüsün yaşlılara bulaşma riski çok fazla

Türkiye’de koronavirüs vakalarının gözükmeye başlamasıyla önlemleri artırdıklarını anlatan Sansak, “Yoğun insan sirkülasyonun olduğu yer olan huzurevimizi dezenfekte ettirdik. Özellikle virüsün yaşlılara bulaşma riski çok fazla, buradaki insanlarımızın bağışıklık sistemi zayıf olduğu için belli periyotlarla huzurevinde dezenfekte işlemi yaptıracağız.” dedi.

Yaşlıları koronavirüsten korumak için bir dizi tedbir aldıklarını vurgulayan Sansak, “
Huzurevimizde yapılan toplu ziyaretler ertelenmiş olup; Huzurevimizde yaşayan sakinlerimizin 1. derece yakınlarının Kuruluşumuza girerken maske, dezenfektan ve galoş kullanmalarını; ziyaretlerini çok uzun tutmamalarını rica ediyoruz. Ayrıca burada temizlik hassasiyetimizi en üst düzeye çıkardık. Temizlik dışında da dezenfekte işlemlerini artırdık. Bu süreçte ne yaşlılarımızı dışarı ile temas ettireceğiz ne de dışarıdan buraya ziyaretçi kabul edeceğiz.” ifadesini kullandı.

YASEMİN ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi