Biga Devlet Hastanesinde “Numune Alma Yöntemleri Eğitimi” Verildi Biga Devlet Hastanesinde “Numune Alma Yöntemleri Eğitimi” Verildi
Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ürünlerde haksız fiyat artışı yapan firmalara mevzuat kapsamında gerekli cezaları uygulayacaklarını bildirdi.

Doğan, yaptığı açıklamada, Çin'de ortaya çıkan ve hızla tüm dünyaya yayılan koronavirüsün Türkiye'de de görüldüğünü anımsattı.

Bu konuda başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere tüm bakanlıkların ve yetkililerin gereken önlemleri büyük bir hassasiyetle aldığını belirten Doğan, yetkililerin samimiyet ve beceriyle yönettikleri bu süreçten zarar görmeden çıkabilmenin, esnaftan tacire, sanayiden kurum ve kuruluşlarına kadar herkesin samimi gayretleriyle mümkün olabileceğini savundu.

"Gün, krizi fırsata çevirme günü değildir" diyen Doğan, şöyle konuştu:

"Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm ülkeleri etkisi altına alan Koronavirüs salgını ülkemizi de etkilemiştir. Devletimiz tarafından vatandaşlarımız hızlı bir şekilde bilgilendirilmiş, alınması gereken tedbirler alınmış ve kurumlarımızın çalışma sistemi salgınla mücadeleye odaklı olarak yeniden düzenlenmiştir. İş dünyamız da devletimizce alınan tedbirlere hızlı bir şekilde uyum sağlamış olup salgınla mücadeleye katkı vermektedir.
Bununla birlikte gerek basından, gerek sosyal medyadan ve gerekse vatandaşlarımızdan bazı ürünlerde haksız fiyat artışı yapıldığı yönünde geri bildirimler alınmaktadır. Biga Ticaret ve Sanayi Odası olarak, ürünlerinde haksız fiyat artışı yapan firmalara karşı disiplin mekanizmalarını çalıştıracağımızı ve haksızlık yapan firmalara hak ettikleri cezaları vereceğimizi bir kez daha buradan kamuoyuna duyuruyoruz."

"Doğan, basiretli ve dürüst firmaları fırsatçılardan ayıracak olan bu sınavda ayrı gayrı olmayacağını belirterek, "Mesele insandır ve insana dair, yaşama dair bu hususta vicdani olmayan bu türden fiillere tahammül edilemez. Herkes bilmeli ki vatandaşlarımızı mağdur edenlere karşı sessiz kalmayacağız." dedi.

MEHMET ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi