Çanakkale'de geçici yasak getirildi! Çanakkale'de geçici yasak getirildi!

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Meclis Genel Kurulunda yaptığı açıklamada Dünya çapında ölümlere neden olan Corona virüsünün ülkemizde de milyonlarca insanı tehdit ve tedirgin etmeye devam ettiğini belirterek, bu durumdan ekonomik olarak etkilenen esnafın kredi ödemeleri ve diğer mali yüklerinin salgın riskinin ortadan kalkacağı tarihe kadar ertelenmesi gerektiğini söyledi.

Özgür Ceylan Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Dünya çapında ölümlere neden olan yeni tip Corona virüsünün ülkemizde de milyonlarca insanı tehdit ve tedirgin etmeye devam ettiğini belirterek, “Bu küresel salgın, ülkemizde her geçen gün etkisini daha derin hissettiren ekonomik krizin sonuçlarının daha da ağırlaşmasına neden olacaktır” diye konuştu. Özgür Ceylan, başta esnaf ve sanatkârlar ile çiftçiler olmak üzere tüm sektörlerin bu durumdan olumsuz etkileneceğini belirterek, iktidarın bu konuda tedbirler alması gerektiğini ifade etti. Vergi ve sosyal güvenlik prim borçları ile elektrik, su, doğalgaz ve kredi ödemeleri gibi mali yüklerin salgın riskinin ortadan kalkacağı tarihe kadar ertelenmesi gerektiğini ifade eden Özgür Ceylan, “Küresel salgın sonrası hayatın normal akışında devam etmesini sağlamanın yolu, ekonomik tedbirler almaktan geçer” dedi. Bu noktada KOBİ’ler başta olmak üzere, çiftçiler, esnaf ve sanatkârlar ile tüm sektörlerde oluşacak mali yükün hafifletilmesi gerektiğini ifade eden Özgür Ceylan, geniş kapsamlı tedbirlerin şart olduğunu söyledi.

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, alınacak tedbirler kapsamında Esnaf Kefalet ve Tarım Krediye olan borçlardan kamu, özel tüm banka borçlarına kadar uzanan geniş kapsamlı bir erteleme sağlanması gerektiğini belirterek, “İvedilikle sicil affı çıkarılmalıdır. Okulların tatiliyle zor durumda kalan işletmecilere kira yardımı da düşünülmelidir” önerisini getirdi

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi