Depremde camiler ve kerpiç yapılar hasar gördü Depremde camiler ve kerpiç yapılar hasar gördü


CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105’inci Yıl Dönümü nedeniyle TBMM’de yaptığı konuşmada, “Çanakkale Zaferi dünya savaş tarihinde bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengeleri ve tarihin akışını değiştiren, kurtuluşun ilk meşalesinin tutuşturulduğu, bir ulusun diriliş mücadelesinin adı olmuştur” dedi.

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Meclis Genel Kurulunda 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105’inci Yıl Dönümü münasebetiyle, milletvekillerine hitaben konuştu. Özgür Ceylan, yaşanan olumsuzluklara karşın ülkenin dört bir yanında Türk tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünün kutlandığını belirten Özgür Ceylan, “Kurtuluş mücadelesinde zafere ulaşmamız için hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyor, bir kez daha rahmetle anıyorum” sözleri ile konuşmasına başladı. Çanakkale Zaferi ile Dünya savaş tarihinde bir dönüm noktası yaşandığını ifade eden Özgür Ceylan, “Uluslararası ilişkilerde güç dengelerini ve tarihin akışını değiştiren, Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bir ulusun diriliş mücadelesinin adı olmuştur” dedi. Özgür Ceylan, Çanakkale Zaferi’nin Kurtuluş Savaşı ateşinin yüreklerde yakılarak, milletin yeniden doğuşunun başlangıcı olduğunu belirterek, “Çanakkale, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tarih boyunca değişmeyecek olan bağımsızlığının ve özgürlüğünün ön sözünün yazıldığı yerdir” dedi. Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal’in Çanakkale’de bir güneş gibi doğduğunu söyleyen Özgür Ceylan, “Onun gönüllerde tutuşturduğu bağımsızlık meşalesi, topraklarımıza kastedenlere karşı ulusu top yekûn ayağa kaldırmıştır. Esarete boyun eğmektense, ölümü yeğleyen bir anlayışla sürdürülen mücadele, bağımsızlığın kazanılıp Cumhuriyet’in kurulmasıyla sona ermiştir” dedi.

Topraklarımıza Göz Dikenler, Mehmetçikle Koyun Koyuna Yatıyor

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çanakkale Destanı yazılırken binlerce askerimizin şehit düştüğünü, binlercesinin yaralandığını hatırlatırken, “Bu savaşta yaralı düşman askerini taşıyan, düşman askeri ile ekmeğini, suyunu bölüşen Mehmetçik, nasıl yüce bir hoşgörünün sahibi olduğunu dosta düşmana gösterdi” dedi. Özgür Ceylan, “Bu cephede düşmanına saygı gösteren komutanlar ve askerler vardı. Şimdi, dünyanın dört bir yanından gelerek bu topraklara göz dikenler, Çanakkale’de Mehmet’imizle koyun koyunalar” diye konuştu. Özgür Ceylan sözlerinin devamında da Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale’de şehit olan düşman askerlerinin ailelerine hitaben yaptığı “Bu memleketin toprakları üstünde kanlarını döken

kahramanlar! Burada bir dost vatanın toprağındasınız. Huzur ve sessizlik içinde uyuyunuz. Sizler Mehmetçiklerle yan yana, koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar! Gözyaşlarınızı dindiriniz. Evlatlarınız, bizim bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve huzur içinde rahat rahat uyuyacaklardır. Onlar, bu toprakta canlarını verdikten sonra, artık bizim evlatlarımız olmuşlardır” şeklindeki konuşmasını hatırlattı.

Saray Türkiye’nin Tarihsel Birikiminden Ders Çıkarmalı

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını savaş meydanlarında geçiren bir başkomutan olarak ifade ettiği “Ulusun hayatı tehlikeye girmedikçe savaş bir cinayettir” sözlerini hatırlatarak, “O, barışın ne kadar kıymetli olduğunu vurgulamış ve Türkiye Cumhuriyeti’nin dış politika ilkesini “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” sözüyle açıklamıştır” dedi. Bugün de Türk Dış politikasının pusulası olması gereken en temel yaklaşımın bu sözler olması gerektiğini ifade eden Özgür Ceylan, Özgür Ceylan, Suriye'de yaşanan gelişmeleri işaret ederek, “Vakit geçirilmeksizin tarafı olmaya zorlandığımız vekâlet savaşından çekilmeli ve ulusun çıkarlarını düşünmeliyiz. Suriye topraklarında Mehmedimiz şehit ediliyor, gençlerimizin cansız bedenleri tabutlar içinde yurda getiriliyor” dedi. Türk Halkının beklentisinin, Saray rejiminin aklı öne alarak Türkiye’nin tarihsel birikiminden ders çıkararak hareket etmesi gerektiğini kaydeden Özgür Ceylan, Suriye’de yaşanan duruma artık bir son verilmesi gerektiğini ifade etti.

TSK’yı İlkokul Mezunu Cahil Bir Vaize Teslim Ettiler

1915’te bütün askeri unsurlarıyla ulusa saldıran işgalcilerin bu topraklara dair hevesinin halen geçmediğini ifade eden Özgür Ceylan, “Şimdi de yerli işbirlikçileri eliyle karşı devrimi örgütlemeye çalışanlar, ulusun bağrından çıkan Türk silahlı Kuvvetlerini ilkokul mezunu cahil bir vaize teslim ettiler. Millete kurşun sıktırdılar. Dün ABD maşası vaize orduyu ve ülkenin kurumlarını teslim edenler, bugün devleti başka cemaatler eliyle parsellemeye çalışıyor” dedi. Milletin devlete sahip çıkmak konusunda kararlı olduğunu ifade eden CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, “Milletin vergileriyle sürdürülen saltanatta sona gelinmiştir. Bunun işareti, tıpkı kurtuluşun işaret fişeğinin yakıldığı gibi bir Mart ayında yakılmıştır. Bu vesileyle Çanakkale destanını yazan başta Ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun silah arkadaşları olmak üzere; bu mücadeleye iştirak eden ordumuzun kahraman mensuplarını, onu her şeyiyle destekleyen aziz Türk Milletini ve vatanları uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhlarınız şad olsun” diye konuştu.

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferinin 105. Yıl Dönümü münasebetiyle yaptığı konuşmasını, “Selam olsun Çanakkale Geçilmez sözünü tarihe kazıyanlara… Selam olsun, Çanakkale’de vatanı için can veren şehitlere! Selam olsun Çanakkale Gazilerine!” sözleriyle tamamladı.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi